Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

AOK: Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας ομάδας

Υψηλοί στόχοι από Βλ. Τσάκα, που έκανε λόγο για άνοδο, δημιουργία αθλητικού κέντρου και ξενοδοχείου, αλλά και μεταβίβαση μετοχών μέσα στο 2013 – Απ. Χαραλαμπίδης: «Να επιστρέψει η ομάδα εκεί που ανήκει»

 





Υπόσχεση ότι «θα ξεσκίσουμε τον
 Ηρακλή» έδωσε ο Βλ. Τσάκας
Την επίσημη παρουσίαση του Απόστολου Χαραλαμπίδη, των παικτών και της νέας φανέλας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι η διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας στην αίθουσα Φίλιππος, του ξενοδοχείου «Galaxy».

Στο πάνελ βρέθηκε μερίδα των ανθρώπων που ανέλαβαν το μάνατζμεντ του ΑΟΚ, ομάδας, εκπροσωπούμενοι από τους Βλάση Τσάκα και Φάνη Ελευθεριάδη, τον δικηγόρο εκ Θεσσαλονίκης, Νίκο Κυρκούδης, αλλά και τον νέο διευθυντή μάρκετινγκ της ΠΑΕ, Χρήστο Κουτρουμανίδη.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν άνθρωποι από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ποδοσφαίρου. Μεταξύ αυτών, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Γιώργος Γερομάρκος, ο Αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Μάκης Παπαδόπουλος, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα, Γιώργος Τσοκτουρίδης, ο μέτοχος, Μπάμπης Κουφατζής, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΑΟΚ, Ντίνος Κανάκης, αλλά και πλήθος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του συλλόγου, όπως και μέλη της διοίκησης του Σ.Φ.Α.Ο.Κ. «Γαλάζιοι Αργοναύτες», αλλά και της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας.

 

 

Φ. Ελευθεριάδης: «Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση»

 

Πρώτος τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των επενδυτών, Φάνης Ελευθεριάδης, αναφέροντας ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη όλων των νέων παραγόντων της ΠΑΕ απέναντι σε έναν ιστορικό σύλλογο και τον κόσμο της και ανέφερε ότι αυτός και οι συνεργάτες του είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που κουβαλάει η ομάδα.

Ο κ. Ελευθεριάδης ξεκαθάρισε ότι ο οικονομικός προγραμματισμός είναι εξασφαλισμένος 100% και ότι γρήγορα θα φανούν τα αποτελέσματα στον κόσμο, από τον οποίο ζήτησε την ανταπόκριση και τη στήριξη του προς τη νέα διοίκηση, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, καταλήγοντας να πει ότι «είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα».

 

Γ. Τσοκτουρίδης: «Οι νέοι επενδυτές θα νοικοκυρέψουν τον ΑΟΚ»

 

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα, Γιώργος Τσοκτουρίδης, θέλοντας να εκφράσει τη χαρά του για τη συνεργασία με τους υποψήφιους επενδυτές και συμπλήρωσε ότι οι μέτοχοι της ΠΑΕ Καβάλα θα στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια, που όπως σημείωσε ο γιατρός, «γίνεται από ανθρώπους που έχουν γνώσεις στο ποδόσφαιρο και μπορούν να δώσουν σοβαρές προοπτικές για την επιστροφή του ΑΟΚ εκεί που του αρμόζει, στη Σούπερ Λίγκα». Ο Γ. Τσοκτουρίδης δήλωσε σίγουρος ότι στην ομάδα θα υπάρξει «νοικοκύρεμα» και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Βλάση Τσάκα, ο οποίος «έχει τηρήσει στο ακέραιο ότι υποσχεθεί μέχρι σήμερα».

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Καβάλα Νίκος Κυρκούδης, που συνέβαλλε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ανέφερε ότι γίνεται μία καινούρια προσπάθεια από ανθρώπους που επιθυμούν να οδηγήσουν ψηλά τον ΑΟΚ και ότι το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία, ζητώντας κι αυτός με τη σειρά του τη συμβολή του κόσμου.

 

Παρουσιάστηκε κι επίσημα ο Α. Χαραλαμπίδης

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε βιαστικά η παρουσίαση του νέου προπονητή των «κυανολεύκων», Απόστολου Χαραλαμπίδη (έπρεπε να βρεθεί στο Καυταντζόγλειο να κατασκοπεύσει τον Ηρακλή), ο οποίος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα, καθώς ήρθα σε μια ομάδα με ιστορία. Έκανα μια ωραία συζήτηση με τον κ. Τσάκα. Είμαι ένας φιλόδοξος προπονητής και δώσαμε πολύ γρήγορα τα χέρια. Βρήκα παίκτες που έχουν ταλέντο και όνειρα. Με σκληρή δουλειά, αλλά και με την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο, θέλουμε να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει».

Ο Καστοριανός τεχνικός ζήτησε τη συμπαράσταση του κοινού της Καβάλας, επισημαίνοντας ότι «χωρίς τον κόσμο δεν πάμε πουθενά», ενώ σε ερώτηση του «Χ» για το αν το υλικό που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο ΑΟΚ μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, απάντησε ότι «απαιτείται πολύ δουλειά, είμαι μόλις τέσσερις μέρες στην ομάδα, μπαίνουμε στα βαθιά με παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή. Στόχος μας είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Έχω ξεχωρίσει ένα ρόστερ 22-23 παικτών για να κάνουμε πιο άνετα τη δουλειά μας, γι’ αυτό και προπονούμαστε με δύο γκρουπ». 

 



 

Η παρουσίαση των 35 ποδοσφαιριστών

 

Μετά την παρουσίαση του Απ. Χαραλαμπίδη, ακολούθησε η παρουσίαση των 35 ποδοσφαιριστών, που βρίσκονται στο δυναμικό της ΠΑΕ Καβάλα. Αυτοί είναι οι Μάκης Γιαννίκογλου, Σεμπαστιάν Τιζάι, Γιάννης Τιγγιρίδης, Γιώργος Αλεξανδρής, Γιώργος Καζάνας, Γιάννης Καζαντζίδης, Χρήστος Δρίτας, Ιορδάνης Παπαργυρίου, Βασίλης Γαβριηλίδης, Μάριος Ντομί, Θωμάς Γκαρακλίδης, Παντελής Ντουτσαρίδης, Γιώργος Βαλεριάνος, Χρήστος Αλεξίου, Αλέξανδρος Μαυρίδης, Κύδων Καρλόπουλος, Χρυσόστομος Ρεβυθόπουλος, Πέδρο Άρτσε, Αλέξανδρος Πόπτσης, Βασίλης Πάλλας, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Σωτήρης Θεοδωρίδης, Γιάννης Ντόσης, Νίκος Κουρέλας, Γιώργος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Τσιφλίδης, Δημήτρης Χόρτσας, Θανάσης Πρίττας, Μπασιρού Κονατέ, Εμίλιο Γκέρα, Αντώνης Καπνίδης, Νίκος Γαβαλάς, Κυριάκος Γραμματικός και Γιώργος Κυριακάκης. Απουσίαζε ο Γκανέζος φορ Αμπντύλ Ρασίντ, που θα αφιχθεί στις αρχές Οκτώβρη.

 

Καινοτομίες από τον Χ. Κουτρουμανίδη

 

Ο νέος διευθυντής μάρκετινγκ της ΠΑΕ Καβάλα, Χρήστος Κουτρουμανίδης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για πράγματα άγνωστα μέχρι χθες στην ΠΑΕ Καβάλα, όπως την κατάρτιση ενός οργανωμένου χορηγικού προγράμματος, την ανάπτυξη του διαφημιστικού κομματιού του ΑΟΚ ως brand name, τις τιμές και την πολιτική στα εισιτήρια διαρκείας, ενώ έκανε πάσα στον Βλ. Τσάκα για το επενδυτικό πρόγραμμα της ομάδας.

 

Β. Τσάκας: «Πληρώνουμε ακόμη και το εμφιαλωμένο»

 

Τα καλύτερα τα κρατούσε τελευταίος ο εκπρόσωπος των επενδυτών στην ΠΑΕ Καβάλα, Βλάσης Τσάκας, ο οποίος εκδήλωσε την απογοήτευσή του για το μικρό ενδιαφέρον του κόσμου στην κίνηση των διαρκείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πληρώνουμε ακόμη και το εμφιαλωμένο που πίνουμε. Δεν είμαστε ζητιάνοι, όμως δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ούτε μία χορηγία από τις τοπικές επιχειρήσεις». Ο Βλάσης Τσάκας συμπλήρωσε πως το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», όπως και η Παιδόπολη, χάριν του κοινωνικού έργου που προσφέρουν, θα προβάλλονται μέσω των καρτών εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ, ενώ υπογράμμισε για τα οικονομικά ότι δε θα γίνει υπέρβαση των δυνατοτήτων των νέων επενδυτών.

Ωστόσο, από την αρχή έθεσε υψηλούς στόχους, μιλώντας για γρήγορη μεταβίβαση των μετοχών στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και μόλις γίνει αυτό, οι νέοι επενδυτές θα έρθουν στην Καβάλα για τις υπογραφές, ακόμη και μέσα στο 2013, ενώ έκανε αναφορά για αναθέρμανση των παλιών σχεδίων που είχε θέσει η οικογένεια Ψωμιάδη πριν από τρία χρόνια, τη δημιουργία ιδιόκτητων αθλητικών εγκαταστάσεων, με προπονητήριο και ξενοδοχείο, στην έκταση που είχε παραχωρήσει η πρώην Νομαρχία, επί θητείας Θ. Καλλιοντζή. «Θέλουμε να δημιουργούμε, να φτιάξουμε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα μας φέρουν πίσω λεφτά. Διαθέτουμε παίκτες που έχουν μεταπωλητική αξία»

 

«Θα τον ξεσκίσουμε τον Ηρακλή»

 

Ο εκπρόσωπος των νέων επενδυτών αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ηρακλή. Μάλιστα, ο Βλάσης Τσάκας δήλωσε με περίσσια σιγουριά ότι «το παιχνίδι της Δευτέρας είναι κομβικό για την ψυχολογία της ομάδας. Να ξέρετε ότι θα τον ξεσκίσουμε τον Ηρακλή».

Όσο για τους στόχους του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα γενικότερα, ανέφερε ότι «μόνο τυχαία δε χριστήκαμε φαβορί. Έχουμε όλο το πακέτο, βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί στις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στον 2ο όμιλο. Κλείνουμε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της διοίκησης, αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί θα κλείσει και το θέμα της εγγυητικής, ενώ σύντομα θα λυθεί και αυτό της αδειοδότησης».

Ο Βλ. Τσάκας ερωτηθείς από το «Χ» για ποιο λόγο δεν έγινε παρουσίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου, απάντησε ότι αυτό δεν έγινε για τυπικούς λόγους, με τα ονόματα να ανακοινώνονται σήμερα το απόγευμα.

Καταλήγοντας, ο Βλ. Τσάκας ανέφερε πως επειδή κυκλοφορούν πολλές φήμες, οι νέοι επενδυτές έχουν βάλει 104.710 ευρώ για ρυθμίσεις σε δήμο, εφορία και νοίκια σπιτιών των παικτών, όπως και μια προσφυγή από τον Ενσαλίβα, που «έσκασε» πριν από λίγες μέρες.

Ακόμη, σημείωσε ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνουν πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, ενώ θα καταβληθούν δόσεις προς το ΙΚΑ, με το ύψος του ποσού από τα παραπάνω να φτάνει τις 35.500 ευρώ, ενώ αποκάλυψε ότι το φετινό μπάτζετ της ομάδας θα φτάσει τα 580.000 ευρώ.

Ο Βλ. Τσάκας στο τέλος της τοποθέτησής του αναφέρθηκε και σε δύο εταιρίες, που αποτελούν έχουν αναλάβει τις χορηγίες στην ομάδα. Η μία εταιρία είναι η σουηδική «Benders», που δραστηριοποιείται στην κεραμοποιεία και η δεύτερη ο όμιλος επιχειρήσεων Royal Group Emirates.

 

 


 

 

Το who is who των «Benders» και Royal Group

 


Στη χθεσινή παρουσίαση, ο Βλ. Τσάκας μίλησε για δύο βασικούς χορηγούς, την σουηδική ετιαρεία «Benders», που δραστηριοποιείται στην κεραμοποιεία και τον όμιλο επιχειρήσεων Royal Group Emirates.

Η «Benders» είναι μια μικρή, οικογενειακή εταιρεία, που σαφώς και δεν έχει το βάρος να σηκώσει όλη την οικονομική δραστηριότητα που θα υπάρξει φέτος στον ΑΟΚ.

Το μεγάλο ψάρι, ωστόσο, είναι η Royal Group Emirates. Τα συχνά ταξίδια του κ. Τσάκα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως φαίνεται είχαν αποτέλεσμα. Η Royal Group είναι ένας χρηματοπιστωτικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων και περιλαμβάνει πάνω από 85 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Ο γκρουπ αυτό έχει διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλους τους μεγάλους κλάδους, όπως ο κατασκευαστικός, ο τραπεζικός, το real estate, η διαχείριση ακίνητης περιουσίας, οι σύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και σήμερα απασχολεί πάνω από 15.000 άτομα σε αρκετές χώρες της Ασίας, των Η.Π.Α., της Νότιας Αμερικής και υποστηρίζεται από την έδρα της στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ, το Αμπού Ντάμπι.

 

 

Ετοιμάζει τους «11» ο Χαραλαμπίδης

 

Μπορεί το ενδιαφέρον χθες να επικεντρώθηκε στην παρουσίαση της ομάδας Τσάκα, του Απ. Χαραλαμπίδη και των παικτών, όμως το ποδοσφαιρικό τμήμα νωρίτερα είχε κάνει την πρωινή του προπόνηση, με τον Καστοριανό τεχνικό να δείχνει μέρος από τα πλάνα του και τους παίκτες που θα εμπιστευτεί στο ματς της πρεμιέρας με τον Ηρακλή.

Με μια πρώτη ματιά από όσα έλαβαν χώρα στις τελευταίες προπονήσεις και το φιλικό με τον Βατανιακό, ο 43χρονος τεχνικός προσανατολίζεται για το αρχικό σχήμα να χρησιμοποιήσει τους Γιαννίκογλου κάτω από τα δοκάρια (ήταν σταθερότατος σε κύπελλο και φιλικά), στην άμυνα τους Βαλεριάνο (αριστερά), Καζαντζίδη (δεξιά), Κονατέ και Γκαρακλίδη (στόπερ). Στα αμυντικά χαφ, φαβορί είναι οι Πρίττας, Ντουτσαρίδης και πιο μπροστά τους ο Άρτσε, στα αριστερά ο Ντόσης, δεξιά ο Πάλλας και στην κορυφή ο Ισπανός Εμίλιο Γκέρα. Πολλά περισσότερα θα διαφανούν σήμερα και αύριο, που θα γίνουν οι τελευταίες δυνατές προπονήσεις.