Άκρως ενδιαφέρουσα η παρέμβαση των 22 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και του καβαλιώτη Σάββα Εμινίδη με την οποία ζητούν έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων και των εμβασμάτων που έφυγαν προς τράπεζες της αλλοδαπής, με λίγα λόγια ζητάνε μέτρα για την πάταξη
του μαύρου χρήματος και της διαφθοράς. Καλή η παρέμβαση όμως μόνο ως πυροτέχνημα μπορούμε να την εκλάβουμε, αν δεν συνοδεύεται και από άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση για να λάβει τα ανάλογα μέτρα που προτείνονται και μέχρι στιγμής κυβερνητική διάθεση δεν έχουμε δει, απεναντίας διαβλέπουμε μια ατολμία η οποία μπορεί και να παρεξηγηθεί, καθώς λειτουργεί ως φροντίδα και στοργή προς το οικονομικό παρακράτος αυτής της χώρας. Κι άσκηση πίεσης δεν μπορεί να είναι η κατάθεση μιας ερώτησης στη Βουλή, αλλά η συσχέτισης την αποδοχής της πρότασης που διατυπώνουν με την ψήφο των 22 σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο. Επίσης να σημειώσουμε ότι ανάλογο αίτημα έχουν καταθέσει και 30 βουλευτές της ΝΔ. Ολόκληρο το κείμενο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα το διαβάσετε στη σελίδα 10, ωστόσο μπορούμε να παραθέσουμε εδώ την εισαγωγή για να σημειώσουμε ότι φαντάζει ως προοίμιο πολιτικού μανιφέστου «Η χώρα του άφρονος δανεισμού, της κρατικοδίαιτης οικονομίας και της θηριώδους παραοικονομίας, η χώρα του μεταπρατισμού, των εισαγωγών και της κλεπτο-οικονομίας, η χώρα των τριτοκοσμικών θεσμών και υπηρεσιών, η χώρα της έκπτωσης των αρχών και αξιών που διέπουν τις σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες ζει συνθήκες κατάρρευσης.
Η φιλοσοφική- πολιτική άποψη που κατανέμει, διαχέει οριζόντια τις ευθύνες αυτής της κατάρρευσης είναι ανεδαφική, ανιστόρητη, αντιδημοκρατική, συγκαλύπτει τις ευθύνες, οδηγεί στη συσκότιση των αιτιών της κρίσης και στην ανισοκατανομή των βαρών από αυτήν. Παραλύει την κοινωνική συμπόρευση και συμμαχία και διακυβεύει τη δυνατότητα εξόδου από την κρίση.
Είναι απόλυτη προτεραιότητα εθνικής επιβίωσης να μηδενιστεί τώρα το ιστορικό έλλειμμα δικαίου που διακατέχει τον ελληνικό λαό, που η ποιότητα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας μας δεν στάθηκε ικανή να θεραπεύσει. Το ανεκπλήρωτο- ανυποχώρητο αίτημα του λαού - φέρτε πίσω τα κλεμμένα- αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο στη συγκρότηση ενός πατριωτικού μετώπου σωτηρίας της χώρας και της μελλοντικής δημοκρατικής και αναπτυξιακής της αναγέννησης».