Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τίμησαν τον γενοκτόνο!!!


Η Σαμψούντα – με την οποία ειρήσθω εν παρόδω ο Δήμος Καβάλας έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις ελέω Λεϊλά Γκατάϊ και Γιάννη Βύζικα – είναι μαζί με την Σμύρνη και την Άγκυρα, τα προπύργια των κεμαλιστών στην Τουρκία. Διόλου τυχαίο γεγονός, αφού αυτές οι τρείς πόλεις σηματοδότησαν την πορεία αφανισμού των χριστιανικών λαών της Μικράς Ασίας. Οι κεμαλιστές λοιπόν για χρόνια

τιμούνε την 10 Νοεμβρίου, ημέρα θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ. Φέτος μια ομάδα παραγόντων από Δήμο ΟΣΜΑΝ ΓΚΑΖΙ, από την περιοχή της Σαμψούντας, θέλησε να «τιμήσει» αυτή την ημέρα στην Θεσσαλονίκη, κάνοντας μνημόσυνο στο υποτιθέμενο σπίτι του Κεμάλ. Σε μία  πόλη που μαζί με τον Πειραιά είναι οι μεγαλύτερες προσφυγουπόλεις της Ελλάδας, με ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό Ποντίων προσφύγων, προφανώς ήθελαν με αυτή την πράξη να προκαλέσουν!!!

 

Σε όλο αυτό το ταξίδι, το λεωφορείο από την στιγμή που μπήκε στην Ελλάδα μέχρι που έφυγε, είχε ισχυρή αστυνομική παρουσία. Όσοι την Κυριακή το βράδυ είδαν τους επιβάτες να καταλύουν σε ξενοδοχείο της Καβάλας, σχολίασαν την ολονύχτια φρούρηση του χώρου από αστυνομική δύναμη. Στο λεωφορείο δε, υπήρχε και το πανό που βλέπεται στην φωτογραφία που μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας μάλλον ήταν οι «δράστες» που το κατέβασαν. Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό, όποιος και να το κατέβασε καλά έκανε. Το ζητούμενο είναι γιατί η ελληνική Πολιτείας  επέτρεψε να κυκλοφορήσει εντός της χώρας το λεωφορείο έχοντας στην προμετωπίδα του, το πορτραίτο του γενοκτόνου Κεμάλ!!! Σε ποιο σοβαρό κράτος θα δέχονταν μια τέτοια πρόκληση και θα πρόσφεραν και αστυνομική προστασία για να διαπραχθεί αυτή η πράξη προσβολής στην μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών της Μ. Ασίας; Αν θέλουν οι Τούρκοι να τιμούν το δυνάστη τους και γενοκτόνο των λαών, δικαίωμα τους, εμείς πώς το ανεχόμαστε; Αν δηλαδή εμφανιζόταν στην Ελλάδα λεωφορείο με Γερμανούς Ναζί, έχοντας αναρτημένο το πορτραίτο του Χίτλερ θα προσφέραμε αστυνομική προστασία και θα πήγαιναν και οι αρχές του τόπου να τους υποδεχθούν στο όνομα της ελληνογερμανικής φιλίας; Για σκεφτείτε το. Να μην μιλήσουμε για την περίπτωση να πήγαινε η χορωδία της Ισραηλινής Κοινότητας να τραγουδήσει κιόλας, γιατί το είδαμε και αυτό με ποντιακούς συλλόγους της περιοχή μας, όχι σε αυτή την περίπτωση αλλά σε άλλη…