Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τον πούλησαν


Την Τετάρτη το βράδυ ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Στάθης Εριφυλλίδης έβαλε τα καλά του και μαζί με καμιά δεκαριά στελέχη της ΑΚΕΠ, κάθισαν και περίμεναν τους πρώην δημοτικούς συμβούλους, στον τόπο του ραντεβού. Από μέρες ο πρώην δήμαρχος είχε επικοινωνήσει με 23 πρώην, πέραν της
ΑΚΕΠ, πρώην δημοτικούς συμβούλους και είχε εισπράξει ενδιαφέρον για την έναρξη μιας συζήτησης συγκρότησης ενός παγκαβαλιώτικου εκλογικού σχηματισμού. Έτσι, μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα της βολιδοσκόπησης έστειλε 23 προσκλήσεις και κάθισε και περίμενε τους συνοδοιπόρους του!!! Τελικά ανταποκρίθηκαν μόνο δύο και κάτι… Για την ακρίβεια στο ραντεβού πήγαν οι Γιάννης Βύζικας και Νίκος Κούτρας, ενώ ο Βασίλης Λιόγκας έστειλε μια επιστολή, με εκείνα τα μακροσκελή και σχοινοτενή κείμενα που χαρακτηρίζουν τον πολιτικό του λόγο. Ήθελε να το κάνει, αλλά και δεν ήθελε να το κάνει το βήμα ο κ. Λιόγκας οπότε το γυρόφερνε χωρίς να καταλήγει κάπου.

Νομίζουμε ότι είναι περιττό να περιγράψουμε την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο κ. Εριφυλλίδης, μπροστά σε αυτή την «κοσμοσυρροή». Οργή και αγανάκτηση είναι δύο λέξεις που ίσως να προσεγγίζουν κάπως την πραγματικότητα, που διαμορφώθηκε. Ο πρώην δήμαρχος θεώρησε ότι υπήρξε σχέδιο υπονόμευσης της προσπάθειάς του. Γι’ αυτό και στους παρόντες ξεκαθάρισε ότι το ζητούμενο για τον ίδιο δεν είναι να είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, μάλιστα το απέκλεισε τελείως αυτό το ενδεχόμενο και γι’ αυτό έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία όποιου θέλει να ηγηθεί μια κατάστασης ανατροπής της σημερινής δημοτικής αρχής. Προς το παρών αυτό το πρόσωπο δεν έχει βρεθεί ακόμη.