Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αύγουστος ο μήνας των διακοπών


Ξεκινάει σήμερα, ίσως ο πιο ξεχωριστός μήνας, όλου του χρόνου, ο Αύγουστος. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών, είναι ο μήνας για τα μπάνια του λαού, αλλά και ο μήνας όπου σε όλη την Ελλάδα γίνονται πανηγύρια με αποκορύφωνα πάντα το Δεκαπενταύγουστο στην μνήμη της Μεγαλόχαρης.  Είναι ο μήνας την κατάνυξης και την προσευχής, είναι ο μήνας που συνδυάζει την θλίψη με τη χαρά. Βέβαια δεν ξέρουμε για πόσο θα ισχύουν αυτά, καθώς με την στραβή λογική που διέπει τους ιεροεξεταστές του μνημονίου, στο τέλος ίσως να καταργηθούν όλα αυτά, γιατί
βλάπτουν. Πρώτα απ’ όλα βλάπτουν την οικονομία γιατί δεν δουλεύουμε, δεύτερον βλάπτουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμός γιατί πηγαίνοντας στα πανηγύρια και ανάβοντας κανένα κερί στην Μεγαλόχαρη, δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν μετά τους φόρους, αλλά και για τις ιδέες που μας μπαίνουν στο μυαλό. Η μόνη επιλογή που έχουμε είναι να δουλεύουμε σαν είλωτες και να ξεπουλάμε όπως οι εξαρτημένοι από τον τζόγο, όσο – όσο για να γλυτώσουμε.



Αν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι με αυτά τα μαντζούνια που μας σερβίρουν ως φάρμακο θα θεραπεύσουν καμία κατάσταση, είναι πολύ γελασμένοι. Αυτοί μας πουλάνε – και μάλιστα ακριβά – το «νερό του Καματερού» - θα το θυμούνται οι παλιότεροι όταν την δεκαετία του ’70 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο – ως φάρμακο για τον καρκίνο.



Κι όμως το φάρμακο υπάρχει, είναι δίπλα μας, αλλά δεν το βλέπουμε. Είναι αυτό που φέρνει ο Αύγουστος και το περιγράψαμε πιο πάνω. Αύγουστο, είπανε τον 8ο μήνα για να τιμήσουν τον βασιλιάς τους οι Ρωμαίοι, κάτι ήξεραν, είναι ο πιο βασιλικός μήνας. Γι’ αυτό κλείστε την τηλεόραση και βγείτε έξω να το δείτε.