Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο


Εμείς δεν θα υπολογίσουμε τα 6.500 μέλη του Επιμελητηρίου που ήταν ταμειακά εντάξει, αλλά τις 11.000 μέλη, γιατί η αλήθεια είναι ότι σε αυτές τις δύσκολα οικονομικά ημέρες, δεν μπορεί το Επιμελητήριο να «ανήκει» μόνο στους ταμειακά εντάξει, αλλά σε όλους. Με βάση αυτά τα στοιχεία αυτοί που πήγαν να ψηφίσουν δεν είναι ούτε το 20% και από αυτό το ποσοστό ένα μέρος εξέλεξε τη νέα διοίκηση.

Απώλεια


Σαν συμπέρασμα από την μελέτη των αποτελεσμάτων του Επιμελητηρίου είναι και η μη εκλογή της

Η νέα διοικητική επιτροπή


Ως γνωστό στο Επιμελητήριο υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο αλλά υπάρχει και μια διοικητική επιτροπή η οποία ουσιαστικά ασκεί την διοίκηση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πολύ χαλαρά…


Νομίζουμε ότι δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη φέτος στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Από τη μία η οικονομική κρίση που εξαφανίζει κυριολεκτικά ακόμη και τις καλές επιχειρήσεις και από την άλλη το αίσθημα των επαγγελματιών σύμφωνα με το οποίο το Επιμελητήριο είναι μακριά από τον παλμό της αγοράς συνέβαλαν στο να υπάρχει μια δραματική μείωση της συμμετοχής.

Προάγγελμα


Οι χθεσινές εκλογές στο Επιμελητήριο δεν είναι ένα ξεκομμένο φαινόμενο σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία. Πλέον κανείς δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένος και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εκλογική του συμπεριφορά. Η υψηλή αποχή και εν γένει η απαξίωση των εκλογών – δεν σημειώθηκε ούτε ο στοιχειώδης διάλογος γα τα προβλήματα της αγοράς – είναι ενδεικτικό του τι θα επακολουθήσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

Ποιος νίκησε;


«Νικητής» των χθεσινών εκλογών αναδείχθηκε ο κ. Τσατσούλης και ο συνδυασμός του, σύμφωνα με τον τύπο, επί της ουσίας κέρδισε η αποχή. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια πύρρεια νίκη, την οποία περιμένουμε να δούμε πως θα διαχειριστεί στη νέα του θητεία ο κ. Τσατσούλης. Ήταν μια εκλογική

Πρόστιμο για τα ξύλα


Αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας είπε να πάει στο βουνό μια βόλτα και γυρνώντας γέμισε το αμάξι του και ξύλα για το τζάκι, με την σκέψη μην πάει χαμένη και τόση βενζίνη. Έλα όμως που εδώ και μήνες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση από το Δασαρχείο με δεκάδες μπλόκα για να καταπολεμηθεί η παράνομη υλοτόμηση που φέτος χτυπάει «κόκκινο», οπότε και τον τσάκωσαν. Πλήρωσε το πρόστιμο και την επόμενη φορά που θα πάει στο βουνό πέρα από ραδίκια, άντε και κανένα κάστανο δεν πρόκειται να φέρει τίποτε άλλο από τα βουνό.

Στην KAVALA OIL


Αρχές Νοεμβρίου γύρω στα 10 εκ. ευρώ μπήκαν στο ταμείο της PAPPAS OIL, συγγνώμη της λάθος, της KAVALA OIL, αλλά στις τσέπες των εργαζομένων δεν μπήκε τίποτα, οι οποίοι σημειωτέον έχουν να πληρωθούν δύο μήνες. Η πληροφόρηση που έχουν είναι ότι τα χρωστούμενα θα τα πληρωθούν αρχές Ιανουαρίου!!!

Κύμα ζητιάνων


Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατακλύσουν κύρια της πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες ζητιάνοι από την νότιο Βουλγαρία. Είναι άτομα εξαιρετικά εκπαιδευμένα

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σημαντική ανακάλυψη


Βρέθηκε το τέταρτο κιονόκρανο

Στην ανασκαφή της βυζαντινής Ανακτορούπολης

Ένα εξαιρετικού κάλους κιονόκρανο βρέθηκε κατά την διάρκεια των εργασιών που γίνονται στην βυζαντινή Ανακτορούπολη, στις παρυφές της Ν. Περάμου, για την συντήρηση και την ανακατασκευή των τειχών της πόλης. Πρόκειται για ένα κιονόκρανο εξαιρετικού διάκοσμου το οποίο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Κατ’ αποκλειστικότητα το παρουσιάζει σήμερα το «Χ» στο σημείο ακριβώς που βρέθηκε.

Οι λέξεις έχουν τη δική τους μοίρα


Στα χιλιάδες χρόνιας Ιστορίας που έχουμε ως λαός, πέρα από τις λαμπρές σελίδες υπάρχουν και εκείνες οι μαύρες που αναφέρονται σε εποχές που ζήσαμε σε έντονη παρακμή και τρομερά αδιέξοδα. Αυτές οι στιγμές αποτυπώθηκαν και μέσα από μια σειρά απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, οι οποίοι έχουν φτάσει μέχρι σήμερα.

Δεν ντρεπόμαστε!!!


Ο Μαρμαράς ήταν ένας ποταμός, μικρός ο οποίος όμως ζωοδότησε την δυτικά πλευρά του Νομού Καβάλας, για χιλιάδες χρόνια. Τα νερά του ιαματικά για πολλές νόσους εξ ου και η ύπαρξη εκεί των Λουτρών των Ελευθερών. Την περασμένη Κυριακή μια ομάδα φίλων της στήλης αποφάσισε να τον «περπατήσει» από τις εκβολές του μέχρι πάνω στην καρδιά του Συμβόλου όρους. Οι εικόνες που αντίκρισαν δεν περιγράφονται, παντού σκουπίδια μεταξύ των οποίων και ένα πλήθος λευκών οικιακών συσκευών, κουζίνες, πλυντήρια κ.λ.π. Η χειρότερη εικόνα που είδαν δεν ήταν όμως αυτή. Δίπλα από αυτόν τον ποταμό αναπτύχθηκαν στο διάβα του χρόνου διάφοροι οικισμοί, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Περπατώντας λοιπόν η παρέα στις όχθες του ποταμού περίμεναν να συναντήσουν ένα νερόμυλο του 1300 μ.Χ. περίπου, δείγμα αρχιτεκτονικής της εποχής ο οποίος είχε συντηρηθεί άριστα, μάταια, είχε καταστραφεί από ένα εκσκαφέα που δούλεψε για να ανοίξει ένα αγροτικό δρόμο. Ένα ακόμη δείγμα βαρβαρότητας!!!

Αδιάθετα περίπτερα


Δύσκολα θα γεμίσουμε φέτος τα χριστουγεννιάτικα περίπτερα στην πλατεία της Καβάλας λόγω του υψηλού κόστους ενοικίασης για τα δεδομένα της εποχής. Όπως μαθαίνουμε μέχρι τώρα έχουν νοικιαστεί τα μισά από τα εννέα περίπτερα, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις επαγγελματιών που νοικιάζουν μισό περίπτερο. Το κόστος ενοικίασης είναι 350 ευρώ και θεωρείται υπερβολικό.

Κρίση και στα αρτοποιία


Μαθαίνουμε ότι η οικονομική κρίση άρχισε να «χτυπάει» και τα αρτοποιία. Στο ψωμί δεν έχουμε εντυπωσιακά ποσοστά πτώσης ακόμη, υπάρχει όμως σημαντική κάμψη στην αγορά των διαφόρων αρτοσκευασμάτων, κουλουράκια, πίτες κ.λ.π.

Δύσκολες μέρες για το ταμείο


Δύσκολες μέρες περνάει και το ταμείο του Δήμου Καβάλας και φυσικά όλων των δήμων του νομού καις της χώρας. Οι ΟΤΑ μετά την εποχή των παχέων αγελάδων ζουν την εποχή των ισχνών και ως γνωστό κανείς δήμαρχος δεν φρόντισε να έχει απόθεμα, οπότε όλοι καταφεύγουν σε περικοπές.

Νέα προβλήματα με τα μαθητικά δρομολόγια


Σύσκεψη, υπό την προεδρεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Χριστόδουλου Μιχαλάκη έγινε χθες για τα μαθητικά δρομολόγια, με τη συμμετοχή φυσικά του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Το πιθανότερο είναι να οδηγηθούν στην διενέργεια νέου διαγωνισμού καθώς το θέμα κολλάει!!!!

Ο Μίκης στην Καβάλα


Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του τριήμερου Α’ Πανελλήνιου συνεδρίου της ΣΠΙΘΑΣ. Το συνέδριο θα τιμήσει με την παρουσία του ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος και θα μιλήσει. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.