Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Όπου παράς και πατρίς…


Μέσω διαρροής στον αθηναϊκό Τύπο μάθαμε ποιοι «πατέρες» και ποιες «μητέρες» του έθνους πλούτισαν αιφνιδίως φροντίζοντας παράλληλα να εξάγουν τα χρήματα τους στην Ελβετία. Έστω και έτσι, και παρά τις όποιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν όσον αφορά τα ονόματα που δημοσιεύτηκαν με αυτά που υπάρχουν στην λίστα του ΣΔΟΕ, υπάρχει μια ουσία καθοριστική για το βαθμό  παθογένειας  του πολιτικού μας συστήματος.

 

Μια από τις αρχές που διέπουν την οικονομία είναι ότι το χρήμα ανήκει στο κράτος και το δίνει στους πολίτες για να μπορούν να διενεργούν τις συναλλαγές… Υπό αυτή τη σκοπιά η ύπαρξη του χρήματος είναι αναγκαία συνθήκη για την κρατική υπόσταση, άρα η εξαφάνιση του χρήματος από την αγορά υπονομεύει επί της ουσίας την κοινή και αρμονική συμβίωση ανθρώπων που απαρτίζουν ένα σύνολο.

 Το δεύτερο είναι ότι ουσιαστικά οικονομία νοείτε εφόσον υπάρχει ροή χρήματος. Όταν το χρήματα εξαφανίζεται από την πιάτσα και σε αυτό συμβάλει σημαντικά η εξαγωγή του στην Ελβετία μήπως αυτό συνιστά εθνική προδοσία; Βαριά η έκφραση; Ενδεχομένως, αλλά τι διαφορετικό κάνουν οι κερδοσκόποι όταν αποσύρουν μαζικά τα χρήματά τους για να προκαλέσουν οικονομική και πολιτική αστάθεια; Και όταν στην ίδια θέση με τους κερδοσκόπους βρίσκονται αυτοί που
ετάχθησαν για να υπηρετήσουν το έθνος, τότε τι συνιστά αυτή η συμπεριφορά; Αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της χώρας βγάζουν τα χρήματά τους έξω γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο μέλλον της χώρας!!! Όταν λοιπόν αυτοί δεν πιστεύουν ότι οι αποφάσεις τους ως κυβέρνηση και ως Βουλή, δεν εξασφαλίζουν το μέλλον της χώρας, έχουν σκεφτεί το τι παράδειγμα δίνουν στους πολίτες από τους οποίους τώρα ζητάν ακόμη μεγαλύτερες θυσίες; Αν σήμερα όλοι αυτοί που δεν έχουν να βγάλουν χρήματα στην Ελβετία, ορμίσουν στους βουλευτές και τους δείρουνε, ποιος θα φταίει;

 

Δεν μπαίνουμε καν να εξετάσουμε το κατά πόσο αυτά τα χρήματα είναι από νόμιμες οι παράνομες δραστηριότητες, αυτό είναι δουλειά του ΣΔΟΕ, εμείς εκείνο που κρίνουμε είναι ότι για λόγους ασφαλείας τα έβγαλαν έξω, αυτό και μόνο – στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε – είναι αρκετό για να βρεθούν εκτός πολιτικού συστήματος. Αμέσως θα πρέπει να υποχρεωθούν σε παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα και ας πάνε να πολιτευτούν στην Ελβετία, εκεί που εμπιστεύτηκαν τη φύλαξη ότι πολυτιμότερου έχουν. Σήμερα, η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικούς που θα δώσουν το παράδειγμα και στην συγκεκριμένη περίπτωση εθνικό χρέος είναι  και όποιος έχει χρήματα να τα κινεί για να τονωθεί η αγορά. Όταν σήμερα οι «πατέρες» και οι «μητέρες» του έθνους πασταλιάζουν τα χρήματά τους στην Ελβετία, επιβεβαιώνουν τη διαχρονική αρχή που διέπει κάθε πράξη προδοσίας, δηλαδή «όπου είναι το χρήμα, εκεί είναι και η πατρίδα».

 

Θεόδωρος Α. Σπανέλης