Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε Καβάλα –Ξάνθη και Ροδόπη

Ενημερωτική περιοδεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης πραγματοποιεί από το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. Τον Υπουργό συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μόσχος Κορασίδης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Αρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, στελέχη του Υπουργείου, της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στην υλοποίηση του μεγαλύτερου ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης και αξιοποίησης του αγροτικού χώρου των τελευταίων ετών.

Επίσκεψη  στο εργοτάξιο του αρδευτικού δικτύου του Νέστου και το γεωθερμικό πεδίο του Δήμου Νέστου στην Καβάλα

Η υλοποίηση του έργου έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, καθώς με παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού δόθηκε λύση στο ζήτημα της κατακύρωσης του διαγωνισμού που εκκρεμούσε για ένα και πλέον έτος.

Πρόκειται για κρίσιμες υποδομές και σημαντικές αναπτυξιακές επενδύσεις  που θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγική διαδικασία και θα προσδώσουν μακροχρόνια οφέλη στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στην ποιότητα των νερών άρδευσης των αγροτικών περιοχών της χώρας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 11.705.352,29 €  (με Φ.Π.Α).