Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Κόπηκε και χάσαμε την ευκαιρία


Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με την υποβολή πρόταση για χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ για τη ψηφιοποίηση, ανάδειξη και προβολή του υλικού που έχει περιέλθει στο Μουσείο Καπνού. Η πρόταση όμως δεν ευτύχησε, απορρίφθηκε λόγω προχειρότητας στην σύνταξη του σχετικού φακέλου, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.


Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να βγει το υλικό από τα σκονισμένα και σκοτεινά υπόγεια στο φως. Μια σωστή δουλειά, δεν μπορούν να κάνουν στο Δήμο Καβάλας, στερώντας την δυνατότητα να τύχει το υλικό αυτό έρευνας από επιστήμονες ερευνητές. Με την ευκαιρία να θυμίσουμε ότι σχετικό αίτημα έχει διατυπωθεί προ χρόνων από το ΑΠΘ, επαναδιατυπώθηκε τον περασμένο Μάιο, ενώπιων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κωστής Σιμιτσής υποσχέθηκε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην έρευνα, αλλά δεν έχει κάνει τίποτα!!!

Για την υπόθεση αυτή μόνο ψέματα έχουν ακουστεί από την πλευρά του δημάρχου Καβάλας, δήθεν θα άνοιγε τα αρχεία του Μουσείου Καπνού και μέχρι σήμερα πέντε μήνες μετά δεν έχει δώσει δείγματα διάθεσης συνεργασίας. Μα καλά τόσο μεγάλα μυστικά είναι κρυμμένα εκεί μέσα και φοβάται την ιστορική έρευνα;