Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Είναι να απορείς


Εδώ και αρκετό καιρό η κυβέρνηση έχει σταματήσει να λειτουργεί. Πολλοί πολίτες που έχουν διάφορες υποθέσεις στα υπουργεία ανεβοκατεβαίνουν στην Αθήνα, αλλά αποτέλεσμα δεν καταφέρνουν να φέρουν γιατί δεν βρίσκουν κάποιον να τους δώσει μια υπεύθυνη απάντηση. Φαινόταν λοιπόν ξεκάθαρα ότι το σύστημα εξουσίας έχει παραλύσει και οι πολίτες έφταναν στο σημείο  να σηκώνουν ψηλά τα χέρια από την απελπισία. Καμία δουλειά και καμία υπόθεση δεν προχωρούσε.


Έτσι από τη μια οι διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων πολιτών στην πλατεία Συντάγματος, τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, για όλα τα κόμματα, και η απραξία του κρατικού μηχανισμού, επέτειναν το πρόβλημα και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ωστόσο ενώ όλοι συναισθάνονται τις δραματικές ώρες που ζει η χώρα και οι πολίτες, καθώς για πολλούς υπάρχουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης, υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που κινούνται σαν μην συμβαίνει τίποτα. Για παράδειγμα χθες ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής έδωσε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την υποδοχή των λαμπαδηδρόμων που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα, ενώ για σήμερα το πρωί έχει προγραμματίσει – κρατηθείτε μην πέσετε -  μια σεμνή τελετή υποδοχή βέλγων ποδηλατών!!!

Και για να μην νομίσει κανείς ότι αυτά είναι περιστατικά που αφορούν μόνο το δήμαρχο Καβάλας, να αναφέρουμε ότι και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Παπακοσμάς, θα βρίσκεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με δημοσιογράφους από τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την έκθεση τουριστικής προβολής της Καβάλας!!!

Μα καλά η τουριστική προβολή σε ποιους θα γίνει, στους τούρκους ή στους έλληνες και έπρεπε να κουβαληθούν – αυθημερόν – τόσοι δημοσιογράφοι από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας;