Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Εφεδρείες


Αν θαυμάζω κάτι στο πολιτικό σύστημα είναι το πόσο ευέλικτο είναι και το πόσο αρμονικά συνεργάζεται με τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης και ειδικά τα τηλεοπτικά. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν κυρίαρχα δύο ζητήματα, το ένα ήταν το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων και το άλλο η πορεία του δημοσίου ελλείμματος. Το μεν πρώτο θέμα συζητήθηκε πολύ καθώς είδαμε τα πολιτικά πρόσωπα να αυξάνουν τα εισοδήματά τους όταν όλων των υπολοίπων μειώνονται και το δεύτερο γιατί
με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών το δημόσιο έλλειμμα αυξάνεται!!! Και στις δύο περιπτώσεις η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια, οπότε τότε μπαίνουν σε δράση οι μεγάλοι μηχανισμοί. Ανακάλυψαν ξανά τον Εφραίμ και το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, εκεί που όλοι νομίζαμε ότι το θέμα είχε κλείσει με την πλήρη απαλλαγή των πολιτικών προσώπων από κάθε ευθύνη. Να που όμως ενώ οι πολιτικοί απαλλάχτηκαν ο η ηγούμενος Εφραίμ έπρεπε να βρεθεί φυλακή για να υπάρχει θέμα συζήτηση στα κανάλια. Έχουμε την εντύπωση ότι αν συνεχιστεί η άσχημη πορεία της οικονομίας την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει και άλλο «μεγάλο» θέμα για να μας κοιμίσουν. Το σύστημα είναι τόσο καλά οργανωμένο που διαθέτει μεγάλες εφεδρείες.

Όσον αφορά τον Εφραίμ έκανε και το μεγάλο λάθος να προσεγγίσει την Ρωσία, θέμα που ως γνωστό είναι κυριολεκτικά κόκκινο πανί για το εγχώριο πολιτικό σύστημα.