Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Restart


Σύμφωνα με την Ορθόδοξη παράδοση για να ανοίξουν για ένα αμαρτωλό οι πόρτες του Παραδείσου θα πρέπει να προηγηθεί η εξομολόγηση και η μετάνοια, αλλιώς σωτηρία δεν υπάρχει. Επειδή αυτή η διαδικασία αν και λυτρωτική είναι και επώδυνη λίγοι αποφασίζουν να την ακολουθήσουν. Γι’ αυτό λοιπόν κάποιοι «έξυπνοι» εξ εσπερίας βρήκαν ένα ωραίο και ανάλαφρο τρόπο να βρουν το δρόμο της «σωτηρίας», δημιούργησαν μια αίρεση, που σχετικά πρόσφατα εμφανίστηκε και στην Καβάλα, όπου σύμφωνα με τα πιστεύω τους αν είσαι αμαρτωλός μπορείς να ξαναβαπτιστείς Χριστιανός και έτσι να ξαναγεννηθείς αναμάρτητος!!!


Είναι αυτή η απλή διαδικασία που υπάρχει και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όπου όταν κολλάει το σύστημα πατάμε απλά ένα κουμπί και κάνουμε επανεκκίνηση!!! Αυτή η απλή κίνηση έχει περάσει και στην ζωή ως αντίληψη ότι δεν χρειάζεται να θερίσεις αυτά που έσπειρες για να προχωρήσεις μπροστά, αρκεί να κάνει μια επανεκκίνηση. Οπαδοί αυτής της προσέγγισης είναι και οι διακονούντες το πολιτικό σύστημα, οι οποίοι αφού ασέλγησαν κατ’ επανάληψη επάνω στην ελληνική κοινωνία, τώρα θέλουν να μας «σώσουν» – και μέσω αυτού να σωθούν και αυτοί... Όχι όμως μετανοώντας και ζητώντας συγγνώμη αλλά με το να ξαναβαπτιστούν!!!

Αντί να κάνουν οι πολιτικοί το πιο απλό, να ζητήσουν εμπράκτως συγγνώμη και να αποσυρθούν σε ένα κελί, μοναστηριού ή φυλακής – μπορούν να διαλέξουν – να φορέσουν το τρίχινο ράσο και να ζήσουν εν μετανοία και προσευχή για το υπόλοιπο της ζωής τους, όπως έκαναν οι βυζαντινοί αυτοκράτορες, αυτοί θέλουν να είναι οι «σωτήρες» μας διατηρώντας όλα τα προνόμια που έχουν. Μα ποιόν κοροϊδεύουν;

Μόνο που οι ζωή έχουν νόμους και όποιος του αγνόησε αργά ή γρήγορα το πλήρωσε ακριβά, αυτή η τιμωρία ισχύει τόσο γι’ αυτούς που μας κοροϊδεύουν όσο και για εμάς που τους ανεχόμαστε. Ο καθένας μας θα λάβει το μερτικό του.