Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Οι εκλογές στο ΤΕΙ


Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο μια πρόσκληση από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών του ΤΕΙ Τάσο Μπόγλου, με την οποία καλούνται επιφανείς και διακεκριμένοι πολίτες της Καβάλας να υποβάλουν αίτηση για να συμμετέχουν, κατόπιν επιλογής, στο εκλεκτορικό σώμα που θα εκλέξει τα όργανα διοίκησης.

Έχουμε ξαναγράψει για το θέμα, τονίζοντας ότι αυτή η νέα διαδικασία είναι καινοτόμα και δίνει την δυνατότητα τόσο στην τοπική κοινωνία να έχει ενεργό ρόλο στα δρώμενα στο ΤΕΙ, όσο και στο ΤΕΙ να εμπλουτιστεί με δυνάμεις από την τοπική κοινωνία, έτσι ώστε αυτή η όσμωση να φέρει ένα καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως αυτή η τόσο ελκυστική διαδικασία περνάει στα ψιλά των εφημερίδων, με ένα κείμενο ισοδύναμο με μια πρόσκληση για προμήθεια αναλώσιμων υλικών!!!!  Θα περιμέναμε και θα ελπίζαμε ότι αυτή η τομή θα έπρεπε να κοινοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση με ένα πανηγυρικό τρόπο, με ένα τρόπο που τουλάχιστον η διοίκηση του ΤΕΙ θα δήλωνε ότι την θέλει και ευελπιστεί σε άριστα αποτελέσματα από την συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Από την άλλη θα θέλαμε και η ίδια η κοινωνία μέσα από τους θεσμούς της να δείξει ενδιαφέρον, να μάθει το τι και το πώς, έτσι ώστε να μην εξαντληθεί το θέμα στους έρημους διαδρόμους – πια – κάποιων κομματικών γραφείων ή σε επίπεδο παρέας.