Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ο… λαίμαργος «Μινώταυρος», το τρένο και η… έξυπνη «Αριάδνη»


Σε μία έκρηξη… πάθους για «προστασία» του δημοσίου χρήματος, οι θεματοφύλακες του Δημοσίου θησαυροφυλακίου αποφάσισαν να… ελέγξουν τους παράνομους συνταξιούχους. Οι κλειδοκράτορες λοιπόν του δημοσίου χρήματος,  αφού «κουράστηκαν» από το άρωμα του καφέ των γραφείων τους και κάτω από την λαϊκή πίεση αποφάσισαν να… δουλέψουν. Και είναι μια πρωτόγνωρη δουλειά γι΄ αυτούς ,γιατί όλη τους η… πολιτική και κυβερνητική  δραστηριότητα
εξαντλείται σε συσκέψεις, για το ύψος περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Ακολουθούν την ίδια τακτική πορείας και οδηγούν το τρένο κυκλικά,  χωρίς να ξέρει κανείς πού βρίσκεται ο τελικός προορισμός.  Αποφάσισαν λοιπόν να ελέγξουν [επιτέλους!!] τις παράνομες συντάξεις και χορηγίες, που κάποιοι πονηρούτσικοι εισέπρατταν βουλιάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία. Έτσι λοιπόν ο αχόρταγος και εν πολλοίς λαίμαργος, αλλά και ανεξέλεγκτος,  «Μινώταυρος» θα νοιώθει από σήμερα «άγρυπνο» [;] το μάτι της… έξυπνης και δραστήριας «Αριάδνης», που θα ελέγχει το φαγητό του μέχρι και την τελευταία του… μπουκιά. Θα μου πείτε γιατί μέχρι τώρα η… ερωτευμένη Αριάδνη δεν έκανε τίποτε για να σώσει το «Θησέα» της και τους.. συνταξιούχους, που πήγαιναν «σούμπιτο» και «αμάσητοι», στο στομάχι του Μινώταυρου; Η απάντηση είναι ότι ο έρωτας έχει και τις καλές αλλά και τις κακές του στιγμές. Ο ερωτευμένος με την… εργασία υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, έκανε μια απλή σκέψη. Για πιο λόγο να στέλνουμε ετησίως στο λαίμαργο Μινώταυρο τα 400 εκατομμύρια των ασφαλιστικών ταμείων; Σκέφτηκε λοιπόν πονηρά και έξυπνα, να… επιστρατεύσει την πανέξυπνη… Αριάδνη, για να ελέγχει αυτή τι τρώει τελικά αυτός ο «Μινώταυρος» κι αν το φαγητό που καταναλώνει είναι αυτό που δίκαια και νόμιμα τού χορηγεί η.. υπηρεσία ή τρώει παράνομα κάτι παραπάνω σαν λαίμαργος και αργόσχολος που είναι [ 400 εκατ. ψωροευρώ το χρόνο!!!]

Το πρόγραμμα λοιπόν «Αριάδνη» παρουσίασε χτες το Yπουργείο Εργασίας με σκοπό να ελεγχθεί μέσω των συμβολαιογράφων, η παραβατικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία και να εξοικονομηθούν ίσως και περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες για συντάξεις σε δημόσιο, ΙΚΑ και ΟΓΑ. Το σχέδιο περιλαμβάνει έναν ενδιάμεσο φορέα μέσω του οποίου θα δηλώνονται οι θάνατοι και οι γάμοι στα ασφαλιστικά ταμεία και τα οποία εντός μιας ημέρας θα πρέπει να ενημερώνουν τα μητρώα τους. Με τον τρόπο αυτόν, τον οποίο έχει επεξεργαστεί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, θα υπάρχει διασταύρωση και για τις «γκρίζες ζώνες» των συντάξεων χηρείας και άγαμων θυγατέρων, τις σημερινές νησίδες παραβατικότητας όπως χαρακτηρίζονται από το Yπουργείο Εργασίας, στις οποίες με την ισχύουσα έως τώρα κατάσταση δεν μπορούσε να ελεγχθεί αν κάποιοι έχουν παντρευτεί και παρανόμως εισπράττουν συντάξεις.

Θα είναι άδικος λοιπόν στο εξής κάποιος, αν ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει έλεγχος «πού πάνε τα λεφτά». Ξέρουμε και παραξέρουμε λοιπόν από σήμερα κύριοι! μην είστε άδικοι ! μπορεί δεκάδες υπουργοί να μην έκαναν το παραμικρό,  για να ελέγξουν «πού πήγαιναν τα λεφτά» των ασφαλιστικών ταμείων, όμως η ερωτευμένη «Αριάδνη» θα κάνει πραγματικότητα το θαύμα τhς… χρηστής, αλλά και της οργανωμένης αυστηρής διοίκησης.

Αλήθεια, τα λεφτά που δόθηκαν στους μη δικαιούχους τόσα χρόνια θα επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία ως αχρεωστήτως καταβληθέντα; Αλλά το πιο πιθανό είναι να μην επιστραφεί ούτε σεντ στα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί μάλλον άργησε πάρα πολύ,  η κατά τα άλλα συμπαθής… Αριάδνη, να αντιληφτεί ότι όσο καιρό ήταν ερωτευμένη με το… Θησέα της, δεν πήρε εδώ και πολλά χρόνια, ΚΑΜΙΑ πρωτοβουλία, να του εκμυστηρευτεί τον έρωτά της ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ!!!!!

 

Βασίλης Ανδρονίδης