Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Από την μεταπολίτευση στην χρεωκοπία

Μέρος της αποδόμησης του πολιτικού συστήματος είναι και η αποκαθήλωση των συμβόλων του. Το αίτημα της μεταπολίτευσης δεν ήταν άλλο από μια δημοκρατική κοινωνία η οποία θα εξασφάλιζε ευημερία για όλους χωρίς διακρίσεις. Ξεκινώντας αυτή η νέα περίοδος της σύγχρονης ιστορίας μας, μια από τις πρώτες υποθέσεις που έπρεπε να τακτοποιηθούν ήταν και η ανάδειξη των συμβόλων της και αυτά δεν ήταν άλλα από το Πολυτεχνείο και την Νομική. Το πρώτο έχει καταρρακωθεί ήδη, είτε από τον βίο και την πολιτεία της πλειοψηφίας της λεγόμενης Γενιάς του Πολυτεχνείου, είτε από τις καταλήψεις -άνευ λόγου και αιτίας - και την μετατροπή του ασύλου σε ασπίδα προστασίας τρομοκρατών και εμπόρων ναρκωτικών.

Τι είχε μείνει; Μια Νομική σχολή, η οποία επιλέχθηκε από ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο να αναβαπτισθεί και ως σύμβολο του αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών…  Λες και ο αγώνας υπέρ των μεταναστών είναι ένας αγώνας ενάντια σε μια νέα χούντα!!! Μα καλά δεν έχουν αντιληφθεί ότι η υπόθεση των λαθρομεταναστών δεν έχει άλλο σκοπό παρά να μας μετατρέψει όλους σε μια άμορφη, στερούμενη ταυτότητας μάζα; Ποιόν νομίζουμε ότι πολεμάνε; Τον ιμπεριαλισμό και την εκμετάλλευση; Μα στο πλαίσιο αυτού του παιχνιδιού ενδυναμώνεται το ρεύμα της λαθρομετανάστευσης, γιατί οι λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις δεν θέλουν να λυθούν τα προβλήματα που την δημιουργούν, για τα οποία οι ίδιες είναι υπαίτιες οπότε εκτονώνουν το πρόβλημα ανοίγονταν τα σύνορα.

Τι είναι όμως σήμερα η Αριστερά στην Ελλάδα; Ένας «δημοκρατικός συρφετός» όπως τραγουδάει εδώ και πολλά χρόνια ο Διονύσης Σαββόπουλος (από το τραγούδι Εμείς του 60 οι εκδρομείς) η οποία βρίσκεται πάντα σε λάθος χρόνο και σε λάθος τόπο… Ανιστόρητη, ανίκανη και κατώτερη των περιστάσεων.

Ζούμε μια εποχή κατάρρευσης, ούτε η Δεξιά, ούτε η Αριστερά, ούτε κανένας άλλος από τα υφιστάμενα κοινοβουλευτικά κόμματα, μπορεί σήμερα να διαχειριστεί αυτή την κόλαση που δημιούργησε η δική τους ανιστόρητη ανικανότητα η οποία έχει υποθηκεύση με το μνημόνιο το μέλλον της χώρας και των επομένων γενεών. Αν υπάρχει σήμερα μια χούντα στην Ελλάδα αυτή είναι η χούντα των κομμάτων τα οποία σκορπώντας τα δανεικά χρήματα χειραγώγησαν συνειδήσεις, εξέθρεψαν το έγκλημα, ξεπούλησαν τον εθνικό πλούτο, αλλοτρίωσαν γενιές και γενιές ελλήνων και σήμερα μας παρέδωσαν στα χέρια των τοκογλύφων.

Μιλώντας προχθές στην Καβάλα ο συγγραφές Τάκης Θεοδωρόπουλος έκανε μια πικρή διαπίστωση ότι «Στην Ελλάδα μόνο δυο νόμοι εφαρμόζονται χωρίς κανένα εμπόδιο, ο νόμος της ευθύνης των υπουργών (και της βουλευτικής ασυλίας), μαζί με το νόμο για το ακαδημαϊκό άσυλο».