Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Στον ΑΟΚ: Χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ


 «Φωνάζει» για ενίσχυση ο ΑΟΚ, που έμεινε στο 0-0 με τον Φωστήρα χθες στο φιλικό του «Ανθή Καραγιάννη»

 

 Το μπλοκάκι του Ντίτχελμ Φέρνερ πρέπει να γέμισε με πολλές σημειώσεις, ύστερα από το χθεσινό φιλικό παιχνίδι του ΑΟΚ με τον Φωστήρα, το πρώτο για τους «κυανόλευκους» και το πιο ισχυρό μέχρι σήμερα απέναντι σε μια ομάδα που αγωνίζεται στον Νότιο Όμιλο της Football League.

Οι «αργοναύτες» μάλλον προβλημάτισαν με την εικόνα που παρουσίασαν στις τέσσερις γραμμές του «Ανθή Καραγιάννη» (του οποίου ο αγωνιστικός χώρος θυμίζει και πάλι χωράφι), έδειξαν ασύνδετοι (και πώς να μην είναι άλλωστε, όταν μόλις πριν μια εβδομάδα έφτασαν στην Καβάλα 21 νέοι παίκτες), με αποτέλεσμα ο Γερμανός τεχνικός και ο συνεργάτης του στον πάγκο, Γιάννης Τζιφόπουλος, να καταγράφουν πολλές παρατηρήσεις από τις ανορθογραφίες εντός του γηπέδου.

 

 

Ο ΑΟΚ δημιούργησε μόλις μία κλασική ευκαιρία, στο 13’ με την κεφαλιά του Αλεξίου στη σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία του τερματοφύλακα Μοσχονά, ύστερα από σέντρα του κινητικότατου Πάλλα να περνά άουτ.

Οι αδυναμίες στο ρόστερ των «κυανολεύκων» χτυπητές κι αν δεν υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση, έστω με ελεύθερους παίκτες ως τις 13 Σεπτεμβρίου, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πραγματοποιήσει αξιόλογη πορεία στον Βόρειο Όμιλο.

Από τον ΑΟΚ έλειπαν χθες οι δύο Αφρικανοί ποδοσφαιριστές, οι Κονάτε και Ρασίντι, όπως και ο Μπεθάρες, παίκτες που ανακοινώθηκαν από την ΠΑΕ, ωστόσο για τους δύο πρώτους δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την αξία τους, ενώ για τον Ισπανό μέσο δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, μια και αγωνιζόταν σε ομάδα της Σεγούντα Β’ (τρίτη κατηγορία) της Ισπανίας.

Με βάση τη χθεσινή εικόνα του τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, χρειάζονται τουλάχιστον τρεις παίκτες, ένας σε κάθε γραμμή, για να μπουν άμεσα στην ενδεκάδα και να «διορθώσουν» τις ανορθογραφίες.

Λίγα πράγματα και από τον Φωστήρα, ο οποίος απείλησε μόνο με στημένες φάσεις την εστία του Γιαννίκογλου στο πρώτο μέρος και του Τιζάι, ενώ στο 65’ είχε τη σημαντικότερη στιγμή με τον Καζάλα.

Στην Καβάλα βρίσκεται από χθες και ο Τούρκος αμυντικός Χακάν Ουκάν, ο οποίος θα δοκιμαστεί από το προπονητικό τιμ του ΑΟΚ. Ο 25χρονος μπακ, αν και δηλώθηκε στην αποστολή, τελικά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Ντ. Φέρνερ.

 


Το φιλμ του αγώνα

Στο 10’ κόρνερ του Παπαδόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Πάλλα, άουτ.

Στο 13’ ατομική ενέργεια του Πάλλα και σέντρα μέσα από την περιοχή, ο Αλεξίου καταφέρνει σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κι ενώ η μπάλα είχε σκάσει προσωρινά στο έδαφος.

Στο 36’ γυριστό σουτ του Παναγιωτόπουλου από κόρνερ του Κόντη, μπλόκαρε εντυπωσιακά ο Γιαννίκογλου.

Στο 39’ από λάθος του Ρεβυθόπουλου, σουτ του Βούζα λίγο άουτ.

Στο 48’ σουτ του Πάλλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 65’ χαμένο τετ α τετ από τον Καζάλα, που σημάδεψε κι αυτός την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

 

Διαιτητής: Φ. Τερετίδης

Βοηθοί: Γ. Λαζρής,  Θ. Βερνέζης

Τέταρτος διαιτητής: Δ. Κωνσταντινίδης.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟΚ: Γιαννίκογλου, Ρεθυθόπουλος, Βαλεριάνος, Χόρτσας, Γκαρακλίδης, Ντουτσαρίδης, Πάλλας, Καρλόπουλος, Αλεξίου, Άρτσε, Παπαδόπουλος.

Στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι Τιζάι, Παπαργυρίου, Γαβριηλίδης, Κουρέλας, Τσιφλίδης, Γραμματικός και Καζαντζίδης.

Φωστήρας: Μοσχονάς, Αχείμαστος, Κάργας, Κάμπασης, Καζάλας, Εμέκα, Γιαννούλης, Τεγούσης, Βούζας, Κόντης, Παναγιωτόπουλος. Έπαιξαν και οι Παπαδόπουλος, Κακαράς, Τασούλης, Τσώνης, Κολτσίδας, Κουσούρης, Σεχολάρι, Μακρίδης και Κιμανί.