Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Άξιζαν το χειροκρότημα


Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων απόλαυσαν κυριολεκτικά μια μουσική βραδιά υπό τους ήχους της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Μια κοινή διοργάνωση τόσο του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου όσο και του Φεστιβάλ Φιλίππων, κατάφερε ακόμη και τους πλέον
αδαείς περί της κλασικής μουσικής – όπως ο γράφων – να συγκινήσει και να γίνουν μάρτυρες ενός εξαιρετικού παντρέματος της μοναδικής ακουστικής του χώρου με τους ήχους από άριες, από γνωστές όπερες. Ένα πρόγραμμα εξαιρετικών επιλογών, εκτελεσμένο από μουσικούς που φαινόταν ότι έπαιζαν επειδή τους άρεσε που ήταν εκεί, με σολίστ τους Χριστίνα Πουλίτση, Ινές Ζήκου και Διονύσης Σούρμπης που τραγούδησαν με κέφι, αλλά και με διευθυντή ορχήστρας τον Ανδρέα Τσελίκα που διεύθυνε με εξαιρετική ζωντάνια, όλοι μαζί δημιούργησαν ένα απολαυστικό δίωρο πρόγραμμα που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Ο γενικός τίτλος του προγράμματος ήταν «Opera Gala από την Κάρμεν στην Τραβιάτα», αν και εμείς θα το ονομάζαμε «από την πλήξη της καθημερινής μουσικής πλημμυρίδας στην μαγεία εξαιρετικών στιγμών της κλασικής  μουσικής».



Ήταν με λίγα λόγια μια πολύ όμορφη βραδιά που τη απόλαυσαν και πολλά μικρά παιδιά που ήταν παρόντα, χωρίς κλάματα και παράπονα, αν αυτό κάτι σημαίνει. Το θέατρο δεν ήταν γεμάτο όπως θα περίμενε κανείς, αλλά το πρόβλημα το έχουν μάλλον αυτοί που ήθελαν να πάνε και δεν το κατάφεραν. Φυσικά η βραδιά έκλεισε με ένα παρατεταμένο και δυνατό χειροκρότημα για όλους τους συντελεστές της συναυλίας.