Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μεγάλος πανικός


Τα καθέκαστα για την χθεσινή φωτιά στο Περιαστικό δάσος της Καβάλας θα τα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ, εκείνο που θέλουμε να επισημάνουμε εδώ είναι ο πανικός που επικράτησε την πρώτη ώρα από την εκδήλωση της φωτιάς. Η απουσία συντονισμού Πυροσβεστικής, Δασαρχείου,
εθελοντών και υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας ήταν περισσότερο από εμφανής. Αξίζει επίσης να σταθούμε στην σημαντική καθυστέρηση στην ρίψη νερού  από τα αεροπλάνα, οι πρώτες δύο ρίψεις έγιναν στις 5.55 μ.μ. δηλαδή γύρω στην μισή ώρα μετά!!!

 

Επίσης σημαντική η απουσία ή αν θέλετε η καθυστερημένη αντίδραση της Δημοτικής Αστυνομίας με συνέπεια να γίνεται στους δρόμους πέριξ της Χωράφας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Η διασταύρωση στου « Κόντη» ήταν φρακαρισμένη για πολύ ώρα καθώς δεν βρέθηκε κανείς να «κόψει» την κίνηση των αυτοκινήτων από το Σούγελο και τα Ποταμούδια.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνέβαλε σημαντικά στην καθυστέρηση της κινητοποίησης του Δήμου Καβάλας το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του ήταν χθες κλειστές  στο πλαίσιο της πανελλήνιας κινητοποίησης των ΟΤΑ, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η κινητοποίηση των εθελοντών από την άλλη πλευρά που πρόσφεραν πολλά στην υπηρεσία της κατάσβεσης.