Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Tα στραβά και ανάποδα ζητούν λύση



Για φαινόμενα που πρέπει να απαλειφθούν, ώστε να οδηγηθούμε σε πραγματική τουριστική ανάπτυξη, κάνει λόγο ο διευθυντής του ξενοδοχείου LUCY Κ. Μποζάμπαλης


Το θέμα του τουρισμού, μπαίνοντας σταδιακά στην τουριστική περίοδο, αρχίζει ν’ απασχολεί ολοένα και περισσότερο τους ανθρώπους του κλάδου.  Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και επαγγελματίες που σχεδιάζουν μακρόπνοα και δε μένουν με σταυρωμένα χέρια, ούτε περιμένουν τις αλλεπάλληλες και ανούσιες συσκέψεις.
Το ξενοδοχείο Lucy πέρυσι έφερε συνολικά 880 πράκτορες τουρισμού από την Ρωσία. Εκείνη την περίοδο, γίνονταν παρεμβάσεις στην ακτή Καλαμίτσας για αποκατάσταση της παραλίας από τους νοτιάδες, με αποτέλεσμα οι πράκτορες αντικρίζοντας μπουλντόζες, φορτηγά και συναφή μηχανήματα, να φύγουν με τις χειρότερες εντυπώσεις από την Καβάλα, ειδικότερα σε μια προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα η πόλη ν’ αποτελέσει κι αυτή τουριστικό προορισμό. Αντιθέτως, οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες έμειναν απολύτως ικανοποιημένοι από τον προορισμό της Θάσου, ο οποίος δέχεται το 90% των επισκεπτών από τη συγκεκριμένη χώρα.
Ο γενικός διευθυντής του Lucy, Κώστας Μποζάμπαλης, μίλησε στο «Χ» για τις επενδύσεις του ομίλου σε Καβάλα και Θάσο, για εγγενή προβλήματα του τουρισμού, τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτυχθούν και τις στοχεύσεις της «βαριάς βιομηχανίας», που δυστυχώς ακόμη τη μεταχειριζόμαστε με μια ελαφρότητα.