Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τα εκατοστά γενέθλια της Nancy Horton: Τιμήθηκαν δεόντως


George και Nancy Horton: Ένας αιώνας προσφοράς στον Ελληνισμό



Η κ. Nancy Horton, κόρη του γνωστού φιλέλληνα, διπλωμάτη και συγγραφέα George  Horton γιόρτασε τα γενέθλια της στην Αθήνα συμπληρώνοντας τα 100 της χρόνια. Η κ. Horton ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα και ιδιαίτερα μεταξύ των Μικρασιατών καθώς στο πρόσωπό της εκφράζεται η ευγνωμοσύνη τους για τις σωτήριες παρεμβάσεις του πατέρα της George Horton για την σωτηρία χιλιάδων χριστιανών τις ημέρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Η κ. Horton βρέθηκε και στην Καβάλα, πριν από 3 χρόνια, στις 13 Σεπτεμβρίου όπου τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση από το Σύλλογο Μικρασιατών Ν. Καβάλας.

Φέτος που τιμώνται τα 90 χρόνια από την Μικρασιατικής Καταστροφή, η κ. Horton γιόρτασε τα 100α της  γενέθλια. Στον αγαπημένο της  κοσμικό χώρο Αστέρα Βallux Prive, η κ. Horton παρέθεσε γενέθλια δεξίωση όπου και  μας υποδέχτηκε,  μαζί με τις ευχές των αγαπημένων της φίλων τόσο από  την Αμερική, όσο και από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Παρόντες σε αυτή την τόσο ξεχωριστή ημέρα για την  κ. Nancy Horton, ήταν ο εγγονός του George Horton , κ.  Στηβ Πίτκαν τραπεζίτης στη Νέα Υόρκη, η εκπρόσωπος του Πρέσβη της Αμερικής,  Πρόξενος  κ. Aννίτα Λυσσικάκου, ο κ. Ευάγγελος Ρήγος Διευθυντής του Hellenic Electronics Center, ο Κωνσταντίνος Κοζυράκης Πρόεδρος  της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης Απόδημων Μεταναστών ΑΧΕΠΑ Αθηνών, η κ. Λιάνα Καλιέρου Πρόεδρος των « Καρυάτιδων» στο Γυναικείο Τμήμα ΑΧΕΠΑ Αθηνών, ο κ. Κούκος Ανδρέας Καθηγητής της Νεότερης Ιστορίας στην Σχολή Εθνικής Αμύνης και Πρόεδρος του Δ.Σ της Εταιρίας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, η κ. Νίνα Γκατζούλη Καθηγήτρια του  Πανεπιστημίου στη Μασσαχουσέτη της Αμερικής και Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α , η κ. Άννα Γκορότση πρώην Πρόεδρος του «Έσπερου» και εκπρόσωποι Μικρασιατικών  Σωματείων από όλη την Ελλάδα.



Από το  γενέθλιο πάρτυ  - άρτια οργανωμένο -  δεν έλειψε το αστείρευτο κέφι, οι άφθονες λιχουδιές και ο χορός μέχρι τις πρωινές ώρες. Στα βήματα του βάλς ήταν ο χορός της κ. Horton που την συνόδεψαν αρκετοί από τους καλεσμένους της.

 Εμείς παραβρεθήκαμε στην γενέθλια δεξίωση ανταποκρινόμενοι  στην  πρόσκληση της κ. Horton  και της  ευχηθήκαμε «Εις έτη πολλά συνοδευόμενα» με ένα μεγάλο ευχαριστώ για την καθοριστική συμμετοχή του George Horton στην διάσωση χιλιάδων Χριστιανών από τις φλόγες της καταστροφής της Σμύρνης.

 

Βίκυ Κυφωνίδου