Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Πρωί – πρωί


Θα ήταν, δεν θα ήταν 8 το πρωί, όταν η οδός Βενιζέλου «πλημμύρισε» από Κορεάτες. Δεν είναι και συνηθισμένο πράγμα τόσο νωρίς να βλέπεις τόσους τουρίστες να κατεβαίνουν βιαστικοί από τα
λεωφορεία τους… Κι όμως ήταν μια πραγματική εικόνα. Όλοι αυτοί έτρεχαν – κυριολεκτικά – με τις μηχανές στα χέρια για να φωτογραφηθούν στο μνημείο που έχει στηθεί από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Προκόπιο δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου,  σε ανάμνηση της απόβασης εδώ του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου.



Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί, μια μέρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αφού ήδη από τις 8 το θερμόμετρο ήταν πολύ κοντά στους 32 βαθμούς κελσίου και ήδη οι δρόμοι της Καβάλας κυριολεκτικά «έβραζαν» από την ζέστη… Τα σημειώνουμε αυτά για να θυμίσουμε σε κάποιους ότι δεν χρειάζεται να τυρβάζουν γενικά και αόριστα περί τουρισμού και τουριστικής ανάπτυξης, από την γείτονα Τουρκία - πολλώ δεν αν αυτό προϋποθέτει παραχωρήσεις-,  όταν έχουμε στα χέρια μας έναν τόσο μεγάλο θησαυρό και  δεν γνωρίζουμε το πώς θα τον αξιοποιήσουμε.