Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Πέρα από τα λόγια και πράξεις


Το θέμα που αναδεικνύει σήμερα το «Χ» με το έργο της κατασκευής ενός βρεφονηπιακού σταθμού στο Περιγιάλι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αν και βρισκόμαστε στον Αύγουστο που είναι ο μήνας των διακοπών, οι τοπικοί φορείς οφείλουν να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά.



Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί στην δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, στο μέλλον δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν τέτοια έργα. Η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού έχει τελικό κόστος 3.600.000 ευρώ -από το αρχικό ποσό των 6.300.000 ευρώ - το οποίο θα καλυφθεί κατά 85% από το ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο ταμείο θα καταβάλει μόνο 900.000 ευρώ. Το έργο βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι θέμα χρόνου να αρχίσει η ανοικοδόμηση, οπότε θα προκύψουν πιεστικές ανάγκες για ένα βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά δεν θα υπάρχουν τα χρήματα.



Επιπλέον στην κατασκευή του σταθμού  θα απασχοληθεί αρκετό προσωπικό τόσο κατά την ανοικοδόμηση, όσο και κατά την λειτουργία. Αν χαθεί και δεν γίνει δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.



Τέλος, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια καλή συγκυρία, η Καβάλα έχει ένα υφυπουργό Εργασίας τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, όπως είναι γνωστό ο ΟΑΕΔ υπάγεται στον εν λόγω υπουργείο, αλλά και ένα βουλευτή τον Γιάννη Πασχαλίδη που προέρχεται από τον ΟΑΕΔ. Το θέμα δεν είναι καινούργιο, «σέρνεται» κυριολεκτικά  εδώ και μήνες από γραφείο σε γραφείο και κανείς γραφειοκράτης δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να δώσει μια λύση υπέρ των συμφερόντων της Καβάλας. Γι’ αυτό χρειάζεται η πολιτική παρέμβαση. Ιδού λοιπόν  πεδίο δόξης λαμπρό και για τους δύο βουλευτές της ΝΔ, ας το λύσουν από κοινού και ας μοιραστούν την δόξα!!!