Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Delete και restart;


Τελικά είναι το «ιδανικό», αυτό που θα περίμενες ο καθένας από την ζωή του, να βγαίνει να κάνει οποιαδήποτε παραφροσύνη, να λέει οποιαδήποτε ανοησία, να κατηγορεί ανθρώπους, να θίγει υπολείψεις και ένα πρωί,-  για την ακρίβεια βράδυ έγινε – να πατάει ένα κουμπί, να κάνει delete
στα λόγια του και στις πράξεις του και να ζητάει τα πράγματα να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση, επειδή έπεσαν μερικά εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο της επιχείρησης. Μέρες που είναι σαφώς και θα πρέπει να υπάρχει συγχωρητική διάθεση,  όμως είναι άλλο πράγμα η συγχώρεση και άλλο η αμνησία. Η συγχώρεση προϋποθέτει το συγγνώμη και την έμπρακτη μετάνοια, αλλιώς  η διάθεση διαγραφής λόγων και πράξεων, δίνει το δικαίωμα στον «παραβάτη» σύντομα να επανέλθει στην πρότερη συμπεριφορά του και να διαπράξει τα ίδια λάθη, πολλές φορές με πολλαπλάσια δυσμενέστερες συνέπειες.

Επειδή λοιπόν εμείς δεν πάθαμε αμνησία, δεν κάναμε format, στον σκληρό μας δίσκο, έχουμε στον υπολογιστή μας, δημοσιεύουμε σήμερα τα στοιχεία, φρεσκάροντας την μνήμη όλων για το ποιός είπε ψέματα, ποιός έκανε το παπαγαλάκι ψευδών ειδήσεων και ποιός τελικά προσπαθεί να εναρμονίσει την κοινωνία με τον τρόπο που λειτουργεί – σύμφωνα με τις φήμες – η μνήμη του χρυσόψαρου. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί που έχουν μνήμη αρκετά megabytes και μπορούν να ανατρέχουν προς τα πίσω…. Παλιά τους έλεγαν κατόχους μνήμη ελέφαντα, τώρα άλλαξαν οι ορισμοί!