Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Πεθαίνουν και δεν το καταλαβαίνουν


Καυτή πολιτική επικαιρότητα. Αναβρασμός στο πολιτικό σκηνικό. Ψευτοδιλήμματα τα περί δημοψηφίσματος. Ξύλινες (πιο ξύλινες δε γίνεται) πολιτικές εκφράσεις. Ακούει κανείς την
Ντόρα Μπακογιάννη και τον πατέρα της Κ. Μητσοτάκη, μόνιμες φιγούρες του παρόντος πολιτικού σκηνικού, να αισθάνονται θυμωμένοι, που ο Γ.Α. Παπανδρέου πρότεινε (ή του συνέστησαν;) ψήφο εμπιστοσύνης και δημοψήφισμα. Λέει η άλλοτε ΥΠ.ΕΞ πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν της Ε.Ε. Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού το ερώτημα που θα τεθεί στους Έλληνες για το δημοψήφισμα είναι ένα «Θέλετε να ζήσετε ή να πεθάνετε;»
Μα κ. Παπανδρέου και κ. Μπακογιάννη, η Ε.Ε. είναι αυτή που πεθαίνει, όχι η Ελλάδα. Σαφώς και υπάρχει άλλος δρόμος. Πάντα υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της κατήφειας, της ύφεσης και της λιτότητας που φέρει η μαρκίζα του ΔΝΤ. Αυτοί που πεθαίνουν είναι οι επαγγελματίες της πολιτικής. Ψευτοδίλημμα είναι η -με κάθε τρόπο- συντήρηση του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, της φαύλης Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, των σημερινών «βολεμένων» 50άρηδων και των «ηρώων» του Πολυτεχνείου.