Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Το κούγκι του Σαμουήλ


Σε μια νύχτα εξαφανίστηκαν, ως δια μαγείας οι φοβέρες και οι απειλές. Μέσα σε μια νύχτα από το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης γίναμε ο κουζουλός  – μη λογικούς μας αποκάλεσε χθες το απόγευμα οι Αγκέλα – που απειλεί ότι θα απασφαλίσει την βόμβα και όποιον πάρουν τα σκάγια… 


Στα ξαφνικά οι παγκόσμιες αγορές που ήταν ο φόβος και ο τρόμος και οι οποίες δήλωναν έτοιμες να μας κατασπαράξουν, τρέμουν τώρα μην «αυτοκτονήσουμε»!!! Τα χρηματιστήρια από τον πανικό τους είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά!!!

Ακατάληπτα πράγματα. Ανερμήνευτα. Αν συνεχιστεί για λίγο ακόμη η πλάκα με το δημοψήφισμα δεν αποκλείεται να τους δούμε να έρχονται ένας – ένας, Ε.Ε., ΔΝΤ, τράπεζες και διεθνείς αγορές και να καίνε στα πόδια μας όλα τα ομόλογα που τους πουλήσαμε, για να μας συνετίσουν!!!

Βέβαια κάποιοι ήδη πανηγυρίζουν ότι ο Γιώργος είναι μεγάλος ηγέτης, γνήσιο τέκνο του πατέρα του και τα σχετικά. Εδώ είναι που γελάμε. Αν μπορεί κανείς να μιλήσει για κάτι είναι για την τύχη των κουζουλών. Γιατί η αλήθεια είναι -και την ξέρουμε όλοι-, ότι ο πρωθυπουργός μας άλλο πρόβλημα πήγε να λύσει και άλλο θα λύσει, αν δεν κάνει πίσω. Πήγε να αντιμετωπίσει την πίεση για εκλογές, δίνοντας διέξοδο για να εκφραστεί η οργή των πολιτών μέσα από ένα δημοψήφισμα και στα ξαφνικά άλλαξε ο τρόπος διαχείρισης του ελληνικού προβλήματος!!!

Το προχθεσινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας φιλοξενούσε μια ελληνική λέξη, το ΧΑΟΣ και μας θύμισε το πόσο επίκαιρη παραμένει η θεωρία του χάους, η οποία για την περίπτωσή μας δεν έχει σημείο αναφοράς την πεταλούδα που με το κούνημα των φτερών της προκαλεί καταιγίδα, αλλά την κουζουλάδα ενός πρωθυπουργού που προκάλεσε παγκόσμιας εμβέλειας σεισμό σε όλες τις χρηματαγορές!!! Ωστόσο τα μαθήματα ελληνικών δεν σταματάνε εδώ, χθες η η La Tribune κυκλοφόρησε με την λέξη κράχ στην πρώτης της σελίδα. Μάλλον τα ελληνικά αρχίζουν μέσα σε μια νύχτα να γίνονται δημοφιλή.

Περιττό είναι νομίζουμε να σημειώσουμε, ότι τα όσα συμβαίνουν αυτές τις δύο ημέρες (φαιδρά ή τραγικά δεν ξέρουμε ακόμη) δικαιώνουν όσους  φώναζαν σε όλους τους τόνους ότι μπήκαμε στην προκρούστεια κλίνη του μνημονίου, χωρίς να έχει προηγηθεί ίχνος διαπραγμάτευσης. Εκεί που μας απειλούσαν με πτώχευση και έξοδο από το ευρώ, έπρεπε εμείς να τους απειλούμε με το κούγκι του Σαμουήλ. Ευτυχώς όμως η ζωή έχει γυρίσματα ή όπως το λέει ο λαός μας «ο Θεός δεν το θέλει το άδικο» οπότε γρήγορα φτάνει η ώρα που όλα εδώ πληρώνονται!!!