Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πολύ χαλαρά…


Νομίζουμε ότι δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη φέτος στις εκλογές του Επιμελητηρίου. Από τη μία η οικονομική κρίση που εξαφανίζει κυριολεκτικά ακόμη και τις καλές επιχειρήσεις και από την άλλη το αίσθημα των επαγγελματιών σύμφωνα με το οποίο το Επιμελητήριο είναι μακριά από τον παλμό της αγοράς συνέβαλαν στο να υπάρχει μια δραματική μείωση της συμμετοχής.


Ο πρωταγωνιστής αυτών των εκλογών είναι η αποχή και το είχαμε επισημάνει πριν από δύο εβδομάδες ότι θα είναι έτσι. Τα δείγματα υπήρχαν. Πρώτα απ’ όλα ο μικρός αριθμός υποψηφίων του συνδυασμού του Άγγελου Τσατσούλη. Αν δει κανείς πόσους είχε την προηγούμενη φορά και πόσους υποψήφιους αυτή, θα αναρωτηθεί που χάθηκαν όλοι αυτοί οι επαγγελματίες; Πολλοί από τους οποίους χθες δεν πήγαν ούτε και να ψηφίσουν. Αναφερόμαστε σε ονόματα που την άλλη φορά ήταν στο συνδυασμό. Όταν λοιπόν δεν πηγαίνουν αυτοί γιατί να πάνε οι υπόλοιποι;

Επίσης η απουσία ενός πραγματικά αντιπολιτευόμενου συνδυασμού είχε ως συνέπεια όσοι ήθελαν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους να επιλέξουν την αποχή. Αυτό είναι κοινό μυστικό και εδώ και ημέρες κουβεντιαζόταν στην πιάτσα. Ο δεύτερος συνδυασμός του Κώστα Μακέδου, όσο και να προσπάθησε δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ήδη περιορισμένες δυνάμεις του ΚΚΕ.

Αν τώρα στα παραπάνω υπολογίσουμε ότι για να ψηφίσει κανείς θα έπρεπε να είναι και ταμειακά εντάξει, τότε καταλαβαίνεται για τι άθλο μιλάμε. Να πληρώσει κανείς για κάτι που δεν του είναι σε τίποτα χρήσιμο; Αυτό και αν δεν είναι παραλογισμός.