Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Το ΤΕΙ και η κοινωνία της Καβάλας


Γράφαμε την περασμένη Τρίτη για την εκλογική διαδικασία στο ΤΕΙ Καβάλας που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί σε διαδοχικές φάσεις το προσεχές διάστημα. Γράφαμε λοιπόν ότι η διαδικασία αυτή είναι μια ευκαιρία
σύνδεσης του ΤΕΙ Καβάλας με την καβαλιώτικη κοινωνία για να μπορέσουν έτσι να υπάρξουν κέρδη και για τις δύο πλευρές. Αυτό μόνο ως ευχή, γιατί η πράξη μάλλον είναι δύσκολη για έναν μηχανισμό που λειτουργεί σε τελείως άλλη συχνότητα.

Χθες λοιπόν είχαμε την πρώτη φάση της εκλογικής διαδικασίας με εκλογή των αντιπροσώπων των σχολών, έτσι στην ΣΤΕΦ εκλέχθηκαν οι Β. Καμπουρζάζος και Κ. Ταρχανίδης, στην ΣΔΟ οι Α. Χριστοδούλου και Αν. Καρασαβόγλου και στο παράρτημα Δράμας  ΣΕΓ οι Β. Καζάνα και Μ. Κωνσταντίνου. Το μόνο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε είναι ότι πέρα από μια εξαίρεση όλοι όσοι εκλέχθηκαν δεν έχουν καμία ιδιαίτερη σχέση με την κοινωνία της Καβάλας. Δεν το θέτουμε με τοπικιστική λογική αλλά με την έννοια ότι μια γέφυρα του ΤΕΙ με την τοπική κοινωνία είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή και όπως φαίνεται τέτοιο κριτήριο δεν υπάρχει.