Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Θα υπάρξει συνέχεια;


Και μια και πιάσαμε το κίνημα κατά των μεσαζόντων. Θα παραλείψουμε το γεγονός της φαιδρότητας για τα όσα ακούγονται ότι με το «κίνημα της πατάτας» θα χτυπηθεί ο καπιταλισμός και οι μεσάζοντες και όλα τα υπόλοιπα αστεία. Θα σταθούμε όμως στο γεγονός ότι όλη αυτή η ιστορία προσφέρεται για μια καλή επαναστατική γυμναστική και μας θυμίζει τις μπριγάδες που ετοίμαζε η ΚΝΕ, την δεκαετία του ΄80  για να πάνε οι νεαροί κομμουνιστές στην Κούβα του Κάστρο να βοηθήσουν στην συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου!!!




Ευτυχώς, τώρα το ΚΚΕ κρατάει αποστάσεις από αυτή την υπόθεση που στόχο έχει μόνο να δημιουργήσει εντυπώσεις και τίποτα περισσότερο. Εδώ θα συμφωνήσουμε με το ΚΚΕ ότι με τέτοιες κινήσεις δεν ανατρέπεται καμία πολιτική που στόχο έχει να φουσκώνει τις τιμές και να υφαρπάζει τον ήδη μειωμένο μισθό και την σύνταξη.



Αν θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση και να σταματήσει η αισχροκέρδεια θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε πίσω, να δούμε τι έφταιξε και γιγαντώθηκε αυτή η στρεβλή κατάσταση. Με το να πουληθούν πενήντα τόνοι πατάτες, λάδι ή οτιδήποτε άλλο, δεν λύνεται το πρόβλημα. Θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια και παρέμβαση σε θεσμικό επίπεδο, κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει βέβαια με τον εθελοντισμό.. Καλός ο εθελοντισμός, αλλά για λίγο και πάντα συμπληρωματικά. Αν δεν εξυγιανθεί το κύκλωμα διακίνησης προϊόντων, δεν θα γίνει στο τέλος τίποτα. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να το θέλει και το πολιτικό σύστημα εξουσίας, άρα ξαναγυρίζουμε στο γνωστό πρόβλημα, ότι με αυτούς που μας κυβερνούν και οι οποίοι είναι δέσμιοι συμφερόντων η κατάσταση δεν αλλάζει. Άρα η αρχή δεν θα γίνει με τους 50 τόνους πατάτας, αλλά με μια πολιτική ανατροπή.