Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Την απέσυραν


Θα επανέλθουμε στο περίφημο ραντεβού των συνδικαλιστών της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ με τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη, από το οποίον ως γνωστό γύρισαν πολύ ευχαριστημένοι, μα πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Επανερχόμαστε για να σημειώσουμε ότι στην διάρκεια αυτής της συνάντησης
«πνίγηκε» το θέμα της αξιοποίησης της υπόγειας δεξαμενής στην θέση Κ, προκειμένου να πάρουν την παράταση εκμετάλλευσης στα κοιτάσματα του κόλπου της Καβάλας και τα σεισμικά δεδομένα  για την εν λόγω περιοχή.



Η αλήθεια είναι ότι η Ενεργειακή Αιγαίου είδε ρεαλιστικά τα πράγματα και αποφάσισε να αποσύρει τις απαιτήσεις που είχε για την υπόγεια δεξαμενή και να βάλει πιο ρεαλιστικούς στόχους και καλά έκανε. Εξάλλου η παρουσία της εδώ, όπως και η λειτουργία της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ σκοπό έχει την εξόρυξη πετρελαίου από τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί στον κόλπο της Καβάλας και τίποτα άλλο. Γι’ αυτό και ήταν λάθος να διατυπώνουν υπερβολικές απαιτήσεις. Τώρα όμως που κατάλαβαν το λάθος και προσγειώθηκαν – έστω και απότομα – κάτι πήραν. Μένει βέβαια να δούμε σε πόσο καιρό θα τους παραδοθούν και τα περίφημα σεισμικά, γιατί δεν βλέπουμε τις διαδικασίες να πηγαίνουν και πολύ γρήγορα, το γράφαμε και χθες ότι οι υποσχέσεις του κ.Μανιάτη, έχουν έντονα προεκλογικό χρώμα.