Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πήραν φόρα…


Έχουμε την εντύπωση ότι εκεί στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ τα έχουν λίγο χάσει. Αναφερόμαστε στο περιστατικό που έλαβε χώρα στο τρίτο Λύκειο Καβάλας όπου με αφορμή την προβολή ενός ντοκιμαντέρ του History Channel για τις αγριότητες του Χίτλερ και του Στάλιν ξεσηκώθηκαν τα μέλη του ΚΚΕ και μιλάνε για αντικομουνιστική προπαγάνδα. Μα καλά το ίδιο το Κομμουνιστικό Κόμμα της τότε ΕΣΔΔ δεν είναι που μετά τον πόλεμο καταδίκασε τις αγριότητες Ιωσήφ Στάλιν; Ακόμη και το ίδιο το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας δεν κράτησε αποστάσεις από τα όσα συνέβησαν σε εκείνη την περίοδο;




Πέρα όμως από αυτά, είναι αποδεδειγμένο ιστορικά ότι ο Στάλιν εφάρμοσε πολιτικές εξόντωσης τόσο για τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, τους αντικαθεστωτικούς όσο και για τους Έλληνες που βρέθηκαν πρόσφυγες μετά το 1922 στην ΕΣΣΔ. Επιπλέον ήταν στενός και πιστός σύμμαχος του Χίτλερ – με το σύμφωνο Μολότωφ – και μέχρι τελευταία στιγμή πίστευε ότι δεν θα του επιτεθεί η Γερμανία. Ας ρίξει όποιος θέλει μια ματιά στην ιστορία και να δει με ποιους ο Χίτλερ είχε υπογράψει συμφωνίες φιλίας και μη επίθεσης.  Και αυτά δεν είναι προϊόν αντικομμουνιστικής προπαγάνδας  αλλά ιστορικά γεγονότα. Γι’ αυτό και είναι λάθος σήμερα το ΚΚΕ να ταυτίζει τον Κομμουνισμό με τον Σταλινισμό, μια μαύρη κυριολεκτικά σελίδα της ιστορίας του, όταν είναι γνωστό ότι στην συνέχεια έγιναν συγκεκριμένες κινήσεις για την αποσταλινοποίηση του κομμουνιστικού κινήματος σε όλο τον κόσμο. Σήμερα το ΚΚΕ στέκεται κοντά στους λαϊκούς αγώνες και θέλει να πείσει για την ορθότητα των θέσεων του, με τέτοιου είδους πισωγυρίσματα, μάλλον υπονομεύει τον αγώνα που δίνει.



Το μόνο που θα είχαμε να προσάψουμε στον εν λόγω ντοκιμαντέρ είναι η «μερικότητα», δηλαδή το γεγονός ότι παρέλειψε τον τρίτο μεγάλο σφαγέα του 21ου αιώνα που δεν είναι άλλος από τον Μουσταφά Κεμάλ, τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας. Μια ταινία με τα πορτραίτα των Χίτλερ, Στάλιν και Κεμάλ, θα ήταν πολύ πιο διδακτική για τον Έλληνες μαθητές.