Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στην ίδια μοίρα


Το έχουμε γράψει και στο παρελθόν το επαναλαμβάνουμε και τώρα. Τόσο η Β.Φ.Λ. όσο και η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και διακινδυνεύοντας μια πρόβλεψη θα τολμούσαμε να γράψουμε ότι αν δεν γίνει κάτι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν κλείσει. Η μεν
Β.Φ.Λ. έχει μπροστά της ένα πλειστηριασμό με ό,τι συνεπάγεται αυτό το γεγονός και μια παραγωγή που φτάνει – δεν φτάνει το 30%.

Την ίδια ώρα στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ, παρά τις πανηγυρικού χαρακτήρα ανακοινώσεις της Ενεργειακής για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011, η πραγματικότητα είναι ότι το πετρέλαιο που βγαίνει είναι πάρα πολύ λίγο. Αν δεν ανοίξουν νέα κοιτάσματα, το μέλλον είναι αβέβαιο. Αυτή τη στιγμή η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ είναι σε μια ιδιαίτερα άσχημη οικονομική κατάσταση με συνέπεια να αντιμετωπίζει προβλήματα στη συνεργασία της ακόμη και με τους μέχρι τώρα συνεργάτες της. Για παράδειγμα μαθαίνουμε ότι αν τυχόν συμβεί κανένα φρακάρισμα στα υφιστάμενα πηγάδια, δεν υπάρχουν χρήματα να κληθούν οι ειδικοί για να τα ξεβουλώσουν. Αμέσως πρέπει να γίνει κάτι.

Η Β.Φ.Λ. και η ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ αυτή τη στιγμή οδεύουν σε αδιέξοδο και όποιος δεν το βλέπει δεν θα αποφύγει να διαχειριστεί τις συνέπειες από ένα πιθανό κλείσιμο. Γεγονός ολέθριο για την τοπική οικονομία. Μέχρι στιγμής καλά τα λένε στα λόγια όλοι οι πολιτικοί, αλλά τα προβλήματα είναι μπροστά, τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι απλά η εισαγωγή.