Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Τουρκικές διαφημίσεις στην Καβάλα


Με τα τουρκικά σίριαλ να έχουν κατακλύσει τα αθηναϊκά κανάλια, την απονομή τίτλων τιμής ως επίτιμους δημότες Καβάλας σε Τούρκους απόγονους, τα πήγαινε έλα Τούρκων δημάρχων,  τις αναπαλαιώσεις οθωμανικών μνημείων, την τουρκική χορηγία στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας, 
τα τουρκικά προϊόντα σε κεντρικά παντοπωλεία της πόλης μας,  τα καλωσορίσματα των Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλί Μπαμπατζάν,  με έκπληξη και δυσαρέσκεια  αντικρίσαμε και,  διαφημίσεις σε καβαλιώτικα ταξί, της ΤURKISH AIR LINES. Μιας εταιρίας η οποία σημειωτέον δεν εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Καβάλας!!!



Τα χρήματα όπως πληροφορηθήκαμε από τη διαφήμιση αποδίδονται στο ταμείο του Ράδιο Ταξί από το οποίο και αφαιρούνται διάφορες οικονομικές υποχρεώσεις των κατόχων ταξί, συμψηφιστικά. Την διαφημιστική καμπάνια προωθούν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Κάποιοι κάτοχοι ταξί αντιδρούν και  κάποιοι αφαιρούν τη διαφήμιση μετά την κατακραυγή των συναδέλφων τους. Το τουρκικό marketing δεσπόζει και στην πόλη της Καβάλας (άξιοι οι μισθοί τους) μιας και λίγοι ενσυνείδητη Καβαλιώτες βλέπουν πίσω από τις κινήσεις αυτές τη σκοπιμότητα του τουρκικού κράτους που σφυρίζει αδιάφορο στην πίεση για την αναγνώριση, την ποινικοποίηση και την αποζημίωση χιλιάδων θυμάτων του κεμαλισμού.