Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Τίποτα δεν είναι τυχαίο


Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η διαφήμιση μιας αεροπορικής εταιρίας που δεν έχει ανταπόκριση από το αεροδρόμιο της Καβάλας, δεν έχει σκοπό να κερδίσει πελάτες. Είναι τμήμα μιας πολιτικής που στόχο έχει την οικονομική πρόσδεσή μας  στην ανερχόμενη περιφερειακή
δύναμη της περιοχής που είναι η Τουρκία. Θα θυμίσουμε απλά ότι όταν μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η χώρα προσδέθηκε στο άρμα της Αμερικής, μαζί με τα τον 6ο στόλο ήρθε η κόκα κόλα και μια σειρά άλλα καταναλωτικά προϊόντα made USA. Τώρα ήρθε η σειρά της Τουρκίας να επιβάλει αυτόν τον οικονομικό επεκτατισμό με προϊόντα παραγωγής της και μόνο αν χρειαστεί με τα όπλα. Για παράδειγμα όλη η βόρεια Ελλάδα έχει κατακλυστεί από τουρκικά έπιπλα, αγροτικά και βιομηχανικά προϊόντα  - εισάγουμε μέχρι και αποτριχωτικές κρέμες – και όλα αυτά υπό την αδιάλειπτη εποπτεία του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Δεν είναι καθόλου λίγοι οι έμποροι της Καβάλας που δέχονται δελεαστικές προτάσεις συνεργασίας για να προωθήσουν τα τουρκικά προϊόντα, απωθώντας τα αντίστοιχα ελληνικά.



Αν μερικοί έχουν την εντύπωση ότι το πρόβλημα με την Τουρκία θα προκύψει όταν θα χτυπήσουν στρατιωτικά είναι πολύ γελασμένοι. Οι Τούρκοι είναι εδώ ήδη και ήρθαν για να μείνουν. Παρακαλάνε δε οι Τούρκοι  να βρεθούμε εκτός Ε.Ε. για να γίνουμε δορυφόροι της, απόλυτα εξαρτώμενοι από την οικονομία τους.