Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Για το τάφο της Ρωξάνης


Έχουμε γράψει εδώ στο «Χ» για το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανακάλυψη του τάφου της συζύγου του Μ. Αλεξάνδρου, Ρωξάνης και του γιού του, Αλεξάνδρου του Γ’, στην
Μεσολακιά, πλησίον της Αμφίπολης. Την εν λόγω ανασκαφή επισκέφτηκε χθες ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και ξεναγήθηκε στο χώρο που πραγματοποιούνται οι αρχαιολογικές ανασκαφές και ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της ΚΗ’ εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κ. Κατερίνα Περιστέρη, για την πορεία των εργασιών.

Η κ. Περιστέρη εξήγησε στον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης πως «πρόκειται για έναν περίβολο μοναδικό στο είδος του, καθώς ούτε στη Βεργίνα ή αλλού στον ελλαδικό χώρο έχει εντοπιστεί κάτι ανάλογο», εκφράζοντας παράλληλα τη σιγουριά της πως στο χώρο «περικλείονται σημαντικά ταφικά μνημεία, τα οποία περιμένουν να έρθουν στο φως από την αρχαιολογική σκαπάνη».

Αμέσως μετά το τέλος της ξενάγησης ο κ. Καράογλου δήλωσε πως «για το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης ο πολιτισμός αποτελεί σημείο αναφοράς. Για αυτό, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στηρίζουμε έμπρακτα τη συνέχιση των ανασκαφών στο χώρο της αρχαίας Αμφίπολης, επιχορηγώντας από τον πενιχρό προϋπολογισμό του Υπουργείου μας, τη συνέχιση των εργασιών με το ποσό των 50.000 ευρώ»!