Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Σύσκεψη για το Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου


Σε οριακό σημείο έχει φτάσει το θέμα της έγκρισης του Σχεδίου Πόλης Περιγιαλίου καθώς υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και υπηρεσιακό παράγοντα της Περιφέρειας. Όλη η
συζήτηση γίνεται για το που ανήκει, (στα Δημόσια Κτήματα ή στον Δήμο Καβάλας;), μια ζώνη ανάμεσα στην παλιά και τη νέα ακτογραμμή. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης δεν υπογράφει οπότε το θέμα είναι στο αέρα. Για να δοθεί λύση ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για εξεύρεση λύσης, έτσι κάλεσε ανώτερο υπάλληλο του ΥΠΕΚΑ, για να γνωμοδοτήσει σχετικά και να κλείσει το θέμα.

 

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μακρά σύσκεψη στο δημαρχείο με τον εν λόγω παράγοντα που ήρθε το απόγευμα από την Αθήνα και σήμερα θα υπάρχει συνέχεια στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή. Με λίγα λόγια η σημερινή ημέρα μέλλει να είναι καθοριστική για την τύχη του Σχεδίου Πόλης Περιγιαλίου. Πάντως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης το έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα και κάνει ότι μπορεί να το κλείσει με τον καλύτερο τρόπο.