Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Θα χτυπήσουνε καμπάνες;


Ότι και να πει κανείς για το Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου είναι ριψοκίνδυνο και αυτό γιατί οι ίδιες οι εξελίξεις έχουν διαψεύσει ακόμη και τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις. Μην μιλήσουμε για τις
αισιόδοξες, γιατί αυτές τις πήρε προ πολλού ο χείμαρρος του Περιγιαλίου και τις έστειλε στα βάθη της θάλασσας. Γι’ αυτό εξάλλου και σήμερα οι πάντες είναι πολύ φειδωλοί στις εκτιμήσεις τους.

 

Παρ’ όλα αυτά για ακόμη μια φορά – δεν είναι η πρώτη – η υπόθεση έχει φτάσει  σε κρίσιμο σημείο, μάλιστα οι γνωρίζοντες λένε ότι είναι τόσο κρίσιμο που ή θα λυθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ή θα πάει πίσω ίσως και για χρόνια. Περιμένουμε να δούμε αν οι καμπάνες θα χτυπήσουν χαρμόσυνα ή θλιμμένα.

 

Το αρνητικό σημείο στην όλη υπόθεση είναι ότι αν λυθεί τώρα το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης Περιγιαλίου αυτό θα συμβεί σε μια περίοδο που η οικοδομική δραστηριότητα βιώνει πολικές συνθήκες, οπότε η όποια οικιστική ανάπτυξη θα γίνει με ιδιαίτερα βραδείς ρυθμούς και με την αξία της γης σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απ’ ότι ήταν πριν πέντε χρόνια.