Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το πληρώσαμε τρείς φορές


Το έργο του ανοιχτού κολυμβητηρίου εγκαινιάστηκε στις 21 Ιουλίου του 1978 από τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Αχιλλέα Καραμανλή. Κάνοντας έναν απολογισμό του κόστους κατασκευής
και συντήρησης του έργου προκύπτει ότι το πληρώσαμε τρείς φορές, γιατί επανειλημμένα χρειάστηκε να γίνει όλο και πιο ενισχυμένη θωράκιση της νότιας πλευράς εκεί που χτυπάει η θάλασσα, γιατί σε κάθε φορά που χτυπούσε η νοτιά το γέμιζε πέτρες και θάλασσα!!! Όπως λένε οι γνωρίζοντες αυτό το «φούσκωμα» του κόστους ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρο για όσους ενεπλάκησαν με το έργο και τα δημοσιεύματα που απαξίωναν οποιαδήποτε άλλη άποψη, δεν ήταν χωρίς σκοπό!!!

Αφιερώσαμε τόσο χώρο για αυτή την περίπτωση για να δείξουμε ότι από τότε μέχρι τώρα, δηλαδή από την κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου μέχρι σήμερα που έχουμε το κλειστό με τα γνωστά προβλήματα στην στέγη λόγω των νοτιάδων δεν έχει αλλάξει τίποτα. Από την ζημιά κάποιοι καταφέρνουν να κερδίζουν ασχέτως αν κόπτονται για το δημόσιο συμφέρων. Η ιστορία του κάθε έργου αποδεικνύει το πόσο αληθινές ή όχι είναι αυτές οι διαπιστώσεις.