Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Μα δεν θα το καταλάβουν;


Συνήθως αποδέκτης της κριτικής είναι ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει τόσο πολύ που σε λίγο η οργή για τις λάθος επιλογές θα πέσει στα κεφάλια όλων των μελών της δημοτικής αρχής. Εδώ και καιρό  το έχουμε γράψει ότι η δημοτική αρχή εκπέμπει σε διαφορετική συχνότητα από αυτή που εκπέμπουν οι πολίτες. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να εκδηλώνει τις ροπές που έχει προς τις χαρές και τα πανηγύρια και οι πολίτες συνεχίζουν να δίνουν την καθημερινή πάλη για την επιβίωση. Σχεδόν όλοι έχοντες και μη έχοντες αγωνίζονται, οι πρώτοι για να κρατηθούν όσο μπορούν κοντά στο επίπεδο ζωής που είχαν και οι δεύτεροι για να επιβιώσουν.


Σε τέτοιες ημέρες που συμβαίνουν τόσο δραματικές καταστάσεις δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Καβάλας να ξοδεύει 12.000 ευρώ για την φιλοξενία των Special Olympics!!! Σε άλλες εποχές θα ήταν μια ακόμη επίδειξη νεοπλουτισμού, σήμερα είναι πρόκληση απέναντι στους πολίτες που δεν έχουν μεροκάματο ή αγωνιούν για τον αν θα έχουν δουλειά αύριο… Γιατί να ξοδεύονται τόσα χρήματα και μάλιστα για μια διοργάνωση που και η ίδια η ομοσπονδία των ΑΜΕΑ την έχει καταδικάσει;

Θα μας πουν βέβαια ότι όταν υπέγραψε ο δήμαρχος Καβάλας  το πρωτόκολλο συνεργασίας με την κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου δεν είχε εικόνα των σημερινών οικονομικών προβλημάτων. Δεν είναι έτσι, γιατί από τότε φαινόταν σε κάθε προνοητικό άνθρωπο το τι ερχόταν. Ακόμη και έτσι όμως να ήταν, μετά από τόσες καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί για την διοργάνωση είχε πολλές αφορμές για να ακυρώσει την συμμετοχή του Δήμου Καβάλας σε αυτό το πανηγύρι.

Οι καβαλιώτες γύρισαν την πλάτη στην διοργάνωση και δεν πάτησαν το πόδι τους και να γνωρίζουν στο Δήμο Καβάλας ότι ανάλογα φαινόμενα θα «μαζευτούν» πολλά στο μέλλον, αν συνεχίσουν την ίδια τακτική.