Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αναβαθμισμένη παρουσία!!!


Τελικά φαίνεται ότι ο στόχος που έχει τεθεί από την Τουρκία, έρχεται όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση. Ο στόχος που είχαν βάλει, κι ο οποίος είναι επιμέρους σε ένα γενικότερο σχέδιο για την Βόρεια Ελλάδα, ήταν να περάσουν το φυσικό σύνορο του Νέστου. Το κατάφεραν και ήδη η παρουσία
τους στην Καβάλα είναι συνεχής και διαρκώς αναβαθμισμένη. Όποιος παρακολούθησε το πρόγραμμα της επίσκεψης των Τούρκων εκ της Σαμψούντας, από κοντά, έχει να λέει αφενός για την δουλικότητα των δικών μας (!!!) απέναντι στις απαιτήσεις των φιλοξενούμενων αλλά και τον αυταρχισμός με το οποίο απαιτούσαν και επέβαλαν κάποια πράγματα οι Τούρκοι που μετείχαν της αποστολής. Προς το παρών δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε πολλά, αλλά θα επισημάνουμε τον ρόλο κάποιων προσώπων και από τις δύο πλευρές που μετείχαν στο τόσο καλά στημένο πανηγύρι. Πρόσωπα που στο μέλλον θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα.

Για την θλιβερή παρουσία του Γιάννη Βύζικα που συστηνόταν στους Τούρκους ως «πρόεδρος του Μουσείου Καπνού» δεν θα τη σχολιάσουμε, μιας και πιστεύουμε ότι ήταν ένα, απλά χαριτωμένο, στιγμιότυπο σε όλη αυτή την φαιδρότητα. Φαιδρότητα όχι όσον αφορά την σοβαρότητα της κατάστασης, όσο τον τρόπο διαχείρισης που έτυχε.