Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μα τόσο γρήγορα;


Μόλις χθες ήταν που γράφαμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή στο Δήμο Καβάλας έχει μια καταπληκτική ικανότητα να μην κάνει τίποτα και να διαφημίζει αυτό το τίποτα. Δεν περιμέναμε μια ακόμη επιβεβαίωση τόσο γρήγορα. Σήμερα ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου μεταξύ των θεμάτων που θα θίξει είναι και τα παρακάτω «καυτά» ζητήματα:

-  Συνεργασία με τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για την απευθείας δορυφορική μετάδοση των παραστάσεων της Metropolitan Operas της Νέας Υόρκης.
-  Συναυλία της 40μελούς Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την παράδοση και ύψωση της Ελληνικής Σημαίας στο θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».

Δεν θα σταθούμε στο πόσο θα κοστίσουν αυτά και τα σχετικά… Αλλά δεν μπορούμε να μην ρωτήσουμε, μα καλά σε τι πλανήτη ζούνε εκεί στο δημαρχείο; Στην τόση αγωνία και ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες το μόνο που έχουν να αντιτάξουν είναι μια συναυλία στην οθόνη και μια μπάντα που θα παίζει παιάνες!!! Λίγη σοβαρότητα δεν υπάρχει!!! Εδώ έχει πέσει για πολλούς συμπολίτες μας πείνα και αυτή το μόνο που ξέρουν είναι να παίζουν την πασαβιόλα; Όσο για το Θωρηκτό Αβέρωφ και ότι μπορεί να συμβολίζει αυτό το μνημείο τώρα το θυμήθηκαν;

Το κακό με δαύτους είναι ότι από την πολιτική της προσφοράς «άρτο και θέαμα», μπορούν να προσφέρουν μόνο το δεύτερο.