Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Το θέατρο του Παραλόγου


Δεν μπορούμε να προσπεράσουμε την έκρηξη «αγανάκτησης» των δύο βουλευτών Γιάννη Πασχαλίδη και Ντίνου Κλειτσιώτη που το πρωί του Σαββάτου, την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά στα δύο σπίτια στα Χίλια για να μην επεκταθεί, «κρέμονταν» από πάνω τους για να τους βρίζουν για την «ανικανότητά» τους. 

 

Πολλοί τους κατηγόρησαν ότι πήγαν εκεί για να δώσουν μια φθηνή και ανέξοδη παράσταση για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, να αποδείξουν δηλαδή ότι είναι κοντά στον πόνο του πολίτη και ότι κάνουν ότι μπορούν!!! Δεν θέλουμε να το δεχθούμε, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν εκεί από πραγματικό ενδιαφέρον …

 

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η πυρκαγιά του Σαββάτου πήρε διαστάσεις επειδή κάποια πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως έπρεπε, όχι επειδή δεν ήθελαν οι πυροσβέστες αλλά επειδή δεν μπορούσαν. Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση αν το μεγάλο όχημα της Πυροσβεστικής δεν είχε χαλάσει στην επιστροφή του από τον Αμυγδαλεώνα, θα ήταν πολύ καλύτερη αν υπήρχαν περισσότερα οχήματα, περισσότεροι άνδρες διαθέσιμοι…  και αν οι κρουνοί είχαν νερό!!! Δυστυχώς δεν υπήρχαν και δεν θα υπάρχουν και στην επόμενη φωτιά οι καλύτερες προϋποθέσεις, γιατί με την πολιτική του μνημονίου έχουν ξεχαρβαλωθεί και τομείς του κράτους ιδιαίτερα αναγκαίοι και απαραίτητοι. Όταν υπάρχουν κενά στο προσωπικό, όταν υπάρχουν ελλείψεις σε εξοπλισμό, όταν η συντήρηση δεν γίνεται τακτικά, τι περιμένουμε; Επειδή οι πολιτικοί δεν έχουν το θάρρος να διώξουν όσους αργόσχολους έβαλαν από το παράθυρο, την πληρώνουν όλοι και μαζί όλοι οι πολίτες.

 

Χαιρόμαστε ειλικρινά για το μαχητικό πνεύμα που επέδειξε τόσο ο κ. Πασχαλίδης όσο και ο Κλειτσιώτης, μόνο που δεν τους είδαμε και στην Βουλή να καταφέρονται εναντίον των άδικων νόμων και των μνημονιακών ρυθμίσεων με την ίδια οργή, όπως καταφέρθηκαν κατά των πυροσβεστών. Ελπίζουμε τώρα που πήραν τον «αέρα» και απέδειξαν ότι ξέρουν να φωνάζουν να τους δούμε και μέσα στη Βουλή να αντιμετωπίζουν ανάλογα τα επόμενα αντιλαϊκά και εθνοκτόνα μέτρα της κυβέρνησης.