Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Απραξία


Στο Δήμο Καβάλας, από την αρχή της πρώτης θητείας του Κωστή Σιμιτσή υπήρχε μια αντίληψη της πολιτικής του είδους, «κάνουμε λίγα και τα διαφημίζουμε πολύ». Στην δεύτερη θητείας αυτό ο σχεδιασμός «βελτιώθηκε» και εκφράστηκε στο νέο δόγμα «δεν κάνουμε τίποτα – ένεκα η καταραμένη οικονομική κρίση – και συνεχίζουμε να «φωνάζουμε» πολύ για το πόσα πολλά πράγματα κάνουμε»!!!
Πηγαίνεις στο δημαρχείο και τους βλέπεις όλους να τρέχουν, είναι σαν να μετέχουν σε ελληνική ταινία με τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο… Τι έκανε ο Βέγγος σε όλες του τις ταινίες; Έτρεχε χωρίς να φέρνει αποτέλεσμα…

Σαφώς και υπάρχει κρίση, αναμφίβολα δεν υπάρχουν χρήματα για να σκορπιούνται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έφτασε το τέλος του κόσμου, υπάρχουν πολλά περιθώρια για πολλά πράγματα. Και δεν εννοούμε βέβαια τα χρήματα να ξοδεύονται όπως αυτά που θα δοθούν για τις εκδηλώσεις με την Μετροπόλιταν Όπερα της Ν. Υόρκης στο Όσκαρ (10.000 ευρώ για τα δικαιώματα συν οι εργατοώρες όσων θα ασχοληθούν με αυτή την υπόθεση). Τα λίγα χρήματα που είναι διαθέσιμα θα πρέπει να διατεθούν για να υπάρξει μια ασπίδα προστασίας στην φτώχεια και την ανασφάλεια όλων των κατοίκων της πόλης. Κάτι το οποίο μάλλον απουσιάζει παντελώς από την σκέψη τους.