Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Που πήγαν οι δάσκαλοι;


Κλειστά τα δημοτικά σχολεία χθες σε όλο το χερσαίο τμήμα του Ν. Καβάλας, η απουσία της λειτουργίας  τους έγινε αισθητή τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς, αφού κράτησαν τα τέκνα τους στο σπίτι, την ίδια ώρα γνώση ότι τα σχολεία ήταν κλειστά έλαβαν και πολλοί
ιδιοκτήτες καφέ και ουζερί της Καβάλας, καθώς είδαν αιφνιδίως την πελατεία τους  να αυξάνει. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί είπαν να το ρίξουν και λίγο έξω, να ξεδώσουν και λίγο αφού από τον περασμένο Οκτώβριο που είχαν να συναντηθούν, πλήθυναν τα προβλήματα. Έτσι οι παραλιακές καφετέριες, τα καφέ στους πεζοδρόμους και τα ουζερί, γνώρισαν μια αιφνίδια αύξηση της κατανάλωσης, αξιοσημείωτη για την θνήσκουσα αγορά για μια συνηθισμένη καθημερινή ημέρα.

Χρειάζονται και αυτά στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και, πού ξέρεις, ελέω Μέρκελ μπορεί του χρόνου να κοπούν και να μην έχουν την δυνατότητα να τα πούνε συναδελφικά και αν προκύψει και κάτι παραπάνω, να εκτονωθούν χωρίς άγχος.

Βέβαια δεν ήταν όλοι στα ούζα και τους καφέδες, έμειναν και καμία πενηνταριά άτομα στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου να συζητάνε για τα συνδικαλιστικά θέματα και τις αγωνίες του κλάδου και να καταθέτουν και τον προβληματισμό τους για το πώς μπορεί να γίνει το σχολείο καλύτερο. Εκείνο που διαπιστώσαμε ήταν ότι στην άδεια αίθουσα του αμφιθεάτρου αυτοί που έμειναν ήταν – πέρα από τους κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστές – νέα άτομα κατά κύριο λόγο, οι παλιές καραβάνες βρήκαν ευκαιρία να απολαύσουν τον ήλιο κάπου έξω, αλητεύοντας. Εκεί που πέρασαν την ημέρα τους και τα μικρά παιδιά που δεν είχανε χθες σχολείο,  όπως προαναφέραμε.