Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει…


Μετά το οικονομικό πρόβλημα, ξέρετε ποιο είναι το επόμενο στη σειρά πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας; Τα σκουπίδια. Σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης υπάρχει και ένα σημείο τριβής με κεντρικό θέμα τα σκουπίδια. Το πρόβλημα τείνει να γίνει πιο περίπλοκο και πιο σύνθετο ακόμη και
από το κυπριακό πρόβλημα… Ζητήματα που σε άλλες χώρες είναι αυτονόητα και λύνονται αυτόματα, εδώ είναι αντικείμενα μιας μακροχρόνιας διαβούλευσης η οποία δεν καταλήγει πουθενά.



Πρόσφατο και πιο κοντινό παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Νέστου αλλά και συνολικά σε επίπεδο Περιφέρειας Α.Μ.Θ., οι περιφερειάρχες έρχονται και παρέρχονται αλλά τα ίδια προβλήματα παραμένουν. Κάθε περιφερειάρχης που αποχωρεί αφήνει στον επόμενο ένα φάκελο με την λέξη «σκουπίδια». Ο νεοφερμένος στην αρχή ίσως να σκέπτεται ότι ο προκάτοχος του μάζευε εκεί ότι ήταν για τα σκουπίδια, ωστόσο αν τύχει και τον ανοίξει, θα διαπιστώσει το πόσο  βρωμάει το θέμα που θα τον κλείσει αμέσως και θα φροντίσει να τον παραδώσει προς επίλυση στον επόμενο. Όπως έγινε και με το δημόσιο χρέος, κάθε υπουργός οικονομικών τρόμαζε όταν παραλάμβανε το δημόσιο χρέος αλλά φρόντιζε να το παραδίδει στον επόμενο κατά τι μεγαλύτερο. Μέχρι που ήρθε το δημόσιο χρέος και μας έπνιξε, εμάς, όχι τους υπουργούς, αυτοί καλά περνάνε ακόμη και τώρα.