Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Αμέα και με τη βούλα


Έχουμε γράψει πολλάκις και εμείς αλλά και πολλοί άλλοι για τα προβλήματα με τον ΕΟΠΠΥ στην Καβάλα, αλλά πολλά περισσότερα είναι τα όσα έχουν να πουν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι. Πολλά τα
προβλήματα και σαν να μην έφταναν αυτά, προέκυψε ένα ακόμη, καθώς  η ηγεσία της υπηρεσίας σε τοπικό επίπεδο κρίθηκε ΑΜΕΑ!!!  Άραγε το ποσοστό που κρίθηκαν ΑΜΕΑ να ξεπερνάει το 67%; Γιατί αν το ξεπερνάει, αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα δυσκολεύονται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε παραπλεύρως και το Ημερήσιο Φύλλο Εξετάσεων του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) της 25ης Ιουλίου 2012, για εξέταση από τον καρδιολόγο, όπου στις δύο τελευταίες θέσεις, 19 και 20 υπάρχουν τα δύο ονόματα. Μάλιστα όπως μαθαίνουμε τόσο ο διευθυντής του ΕΟΠΠΥ Ηλίας Καζακόπουλος, όσο και ο αναπληρωτής τους και ελεγκτής γιατρός Γιώργος Τσαλουχίδης, για τους οποίους γίνεται ο λόγος, μάλλον θα πρέπει να έχουν – υποθέτουμε – σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς από την στιγμή που έκαναν την αίτηση για να περάσουν από το ΚΕΠΑ μέχρι την ημέρα που πέρασαν δεν μεσολάβησαν πάνω από 3 – 4 μήνες, όταν άλλοι ασφαλισμένοι περιμένουν τουλάχιστον 12 μήνες.

Ευχόμαστε τα δύο στελέχη του ΕΟΠΠΥ να μην έχουν τόσο σοβαρό πρόβλημα, να είναι κάτι περαστικό,  για να μπορούν να ασκούν ανεμπόδιστα τα σημαντικά καθήκοντα που έχουν αναλάβει και να συμβάλουν τα μέγιστα στο να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας που προΐστανται για το καλό όλων των ασφαλισμένων.