Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μπήκε – βγήκε


Επίσκεψη εξπρές πραγματοποίησε την Τετάρτη το μεσημέρι του κρουαζιερόπλοιο ΑΜΒΟΥΡΓΟ, στο λιμάνι «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» της Καβάλας, προερχόμενο από Κωνσταντινούπολη και επόμενο
προορισμό στο Βόλο. Το πλοίο που μετέφερε ξένους τουρίστες ήρθε στις 14.30 και αναχώρησε στις 19.30, δηλαδή έμεινε εδώ μόλις 5 ώρες. Όσο χρειάζονταν δηλαδή για να πραγματοποιήσουν μια σύντομη επίσκεψη στους Φιλίππους, κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του ότι έχει μικρύνει σημαντικά η ημέρα.

 

Δεν είναι η πιο αντιπροσωπευτική επίσκεψη, καθώς τα άλλα κρουαζιερόπλοια μένουν στο λιμάνι συνήθως τον διπλάσιο χρόνο και πάλι όμως από μόνος του ο τουρισμός κρουαζιέρας φαίνεται ότι δύσκολα μπορεί να στηρίξει επενδύσεις στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού. Χρειάζεται κάτι περισσότερο. Στο σημείο ανάπτυξης που βρισκόμαστε σήμερα έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να φτάσουμε να χαρακτηρίσουμε ικανοποιητικό τον αριθμό των επισκεπτών με πλοία. Πρέπει να γίνει κάτι παραπάνω και αυτό είναι ο θρησκευτικός τουρισμός από τις γειτονικές Ορθόδοξες χώρες και την Ρωσία. Μόνο έτσι θα έχουμε ικανό αριθμό τουρισμού που να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό του αναπτυγμένου θρησκευτικού τουρισμού.