Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η απαγορευμένη λίστα


Πολύ κουβέντα γίνεται για τις λίστες, όχι του ΣΔΟΕ, όχι της Λαγκάρντ, όχι του τάδε, αλλά υπάρχει μια λίστα για την οποία δεν τολμάει να μιλήσει κανείς… Είναι η περίφημη λίστα Χριστοφοράκου,
στην οποία περιλαμβάνονται μια πλειάδα πολιτικών προσώπων που βρίσκονταν στον κατάλογο των ευεργετημένων από την γενναιόδωρη SIEMENS.

Μια  SIEMENS που είναι σαν την «Ελλάδα», οι Έλληνες πεθαίνουν αλλά αυτή ποτέ… Που λέει και το τραγούδι. Αν νομίζετε ότι η SIEMENS έχει χάσει και πολλά μετά τις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα που διέπραξε στην Ελλάδα, είστε πολύ γελασμένοι. Και ιδού η απόδειξη: Το ελληνικό δημόσιο έχει σκοπό να απλώσει πολλά χιλιόμετρα καλωδίων για να βελτιώσει τον ηλεκτροφωτισμό των νησιών. Για τον εν λόγω έργο ενδιαφέρθηκαν δύο εταιρίες, η μία ήταν η SIEMENS , η άλλη τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ. Για την πρώτη δεν θα πούμε πολλά, απλά για τη δεύτερη έχουμε να σημειώσουμε ότι είναι μια ελληνική εταιρία – με υποστήριξη μιας ιαπωνικής – η οποία διαθέτει στην χώρα 4 εργοστάσια και απασχολεί 600 εργαζόμενους. Τον διαγωνισμό τον κέρδισε η SIEMENS, φυσικά… Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε στο ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο.