Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Απολογισμός

Μπορεί ορισμένοι να γκρινιάζουν ότι τα κρουαζιερόπλοια δεν «αφήνουν» χρήματα στην τοπική αγορά, αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν και άλλοι που διαφωνούν. Για παράδειγμα δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν τον απολογισμό των δύο τελευταίων ελεύσεων και διαπιστώνουν ότι οι Κύπριοι τουρίστες του «Orient Queen» ψώνισαν και άφησαν χρήματα στην τοπική αγορά, ενώ οι αμερικάνοι επιβάτες του «Riviera» ήταν πιο σφιχτοί.

Για τους δεύτερους οργανώσαμε και εκείνη την περίφημη δεξίωση - υποδοχή στην πλατεία Καπνεργάτη, ντάλα μεσημέρι, με τις ροτόντες με τα μακριά λευκά τραπεζομάντηλα, η οποία όπως μαθαίνουμε κόστισε κάποια λεφτά.  

Με λίγα λόγια τους «ταΐσαμε» αλλά χρήματα δεν άφησαν, τουλάχιστον τόσα που να αναλογούν και στον μεγάλο αριθμό των επιβατών του πλοίου και να δικαιολογούν και τα έξοδα που κάναμε. Προφανώς κάτι δεν κάνουμε καλά και μάλλον οι αρμόδιοι θα πρέπει να ψάξουν να το βρουν, γιατί σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές, τέτοιες σπατάλες και τέτοιες προχειρότητες δεν δικαιολογούνται. Ακούνε εκεί στην ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑ;