Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΙΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ: Πολιτικά παιχνίδια και παρασκήνιο


Ζήτημα ημερών η ανακοίνωση του διορισμού του 39χρονου οικονομολόγου Χρήστου Κοπατσάρη ;


Δεν πέρασε παρά μόλις μια εβδομάδα από την ανακοίνωση του ονόματος του Χρήστου Κοπατσάρη για τη θέση του νέου διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και ξαφνικά σηκώθηκε πέπλο μυστηρίου γύρω από το θέμα αυτό, με το παρασκήνιο έντονο.

Ωστόσο, η θέση αυτή έχει ήδη κάτοχο και αυτός είναι ο 39χρονος οικονομολόγος και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας. Πολλοί βιάστηκαν ν’  αποδώσουν τις καθυστερήσεις σε πεδίο εσωτερικών αντιπαραθέσεων μεταξύ τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, ενώ γύρω από αυτό το παρασκήνιο «ανακαλύφθηκε» και η άρση στο ασυμβίβαστο της εντοπιότητας.

Αρχικά, οι  όποιες ενστάσεις για τον ορισμό του Θεσσαλονικιού οικονομολόγου φέρεται προέκυψαν από το γεγονός ότι εργάζεται στην ανώνυμη εταιρεία «Ορθολογισμός Α.Ε.», η οποία παρέχει οικονομικές, λογιστικές και αναπτυξιακές υπηρεσίες σε φορείς του δημόσιου (και όχι μόνο) τομέα. Ο Χρ. Κοπατσάρης ανήκει στο τμήμα μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρίας και μολονότι δεν είχε έρθει στο παρελθόν για λογαριασμό της «Ορθολογισμός Α.Ε.», ώστε να προωθήσει την εταιρεία του στο ΓΝΚ, εντούτοις το γεγονός ότι η εταιρία του συνεργάζεται όχι μόνο γενικότερα με το δημόσιο τομέα, αλλά και με μονάδες υγείας, μεταξύ των οποίων και ιδιωτικές κλινικές της περιοχής δημιούργησαν προσωρινά μικρό κώλυμα.