Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Περιορισμένες θέσεις

Το θέατρο του Φρουρίου, αποδείχθηκε πολύ μικρό για να φιλοξενήσει το κοινό που έσπευσε να απολαύσει τις μοναδικές μουσικές της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, οι θέσεις είχαν καταληφθεί από νωρίς οπότε οι επόμενοι ήταν αναγκασμένοι – αν και πλήρωσα κανονικό εισιτήριο – να καθίσουν στα σκαλάκια, στα χώματα, ακόμη και στις πολεμίστρες.

Απλά, θα επαναλάβουμε ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος για τέτοιου μεγέθους παραστάσεις. Σε τελική ανάλυση, από την στιγμή που πήγε ο Νταλάρας στους Φιλίππους, γιατί δεν πήγε και η Ευανθία Ρεμπούτσικα που το αξίζει;

Πρόβλημα χωρητικότητας υπάρχει και με το Ιμαρέτ, ο χώρος που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «Ο γηραιός πατήρ μου» αποδεικνύεται πολύ μικρός. Με τα χίλια ζόρια θα τοποθετηθούν 120 καθίσματα, το οποίο σημαίνει ότι στις τρείς ημέρες των παραστάσεων δεν θα μπορέσουν την παρακολουθήσουν περισσότεροι από 360 θεατές. Αριθμός ιδιαίτερα μικρός για μια παράσταση που θα κοστίζει επάνω από 30.000 €, καθώς ο προϋπολογισμός που υπήρχε έχει ξεπεραστεί στην πράξη… Μάλλον μια καλύτερη λύση θα ήταν η παράσταση να είχε φιλοξενηθεί κάπου άλλου, για να είναι και οι θεατές και ο ταμίας του ΔΗΠΕΘΕ ικανοποιημένοι.